Tujina

Po trditvah Bonna Milošević načrtoval izgon Albancev s Kosova že od novembra lani

Bonn, 08. 04. 1999 20.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, 19:55
Komentarji
0

Bonn je danes sporočil, da je jugoslovanski predsednik Slobodan Milošević že od novembra lani načrtoval uničenje Osvobodilne vojske Kosova (OVK), v okviru načrta Podkev pa tudi izseljevanje kosovskih Albancev. Načrt je začel izvajati 26. februarja letos.

Načelnik generalštaba nemške vojske Hans-Peter von Kirchbach, ki je pokazal načrte z imenom Podkev in risbe, je dejal, da načrt predvideva postopno ukleščanje in izgon vseh kosovskih Albancev s Kosova. Nemški obrambni minister Rudolf Scharping je dejal, da so načrt Podkev preučili in da žal dokazuje njihove domneve, da je želel jugoslovanski predsednik Slobodan Milošević pridobiti na času v pripravah na sistematični izgon kosovskih Albancev. Scharping je z načrtom prvič javnost seznanil včeraj.

Francoski dnevnik Le Monde je danes poročal, da je Nemčija kopije načrta dobila pri eni od sosed Srbije. Podlaga načrta naj bi bil drugi iz leta 1937 srbskega akademika Vase Čubriloviča, ki je bil v času maršala Tita minister, v katerem je ''teoritiziral'' o izgonu Albancev s Kosova.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.