Tujina

Pobuda za mednarodno listino o internetu

Bruselj, 05. 02. 1998 11.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Evropska komisija je predlagala sprejem mednarodne listine za tesnejše sodelovanje držav na področju interneta. Osrednji oblikovalec pobude, evropski komisar za industrijo Martin Bangemann, je ocenil, da bi se države o njej lahko sporazumele že prihodnje leto.

Bangemann je poudaril, da se komisija ne zavzema za vzpostavitev regulativnega telesa, ki bi bdel nad razvijanjem interneta, temveč da je cilj pobude predvsem uspešno soočanje s problemi, ki jih poraja hitro razvijajoči se svetovni trg elektronike. Listina bi po Bangemannovem mnenju lahko postala podlaga za reševanje problemov tako na področju zaščite podatkov, avtorskih pravic, davčne ureditve pa tudi zaščite potrošnikov. Predlog je naletel na pozitiven odziv v svetu, nanj pa se je odzval tudi Ira Magaziner, svetovalec ameriškega predsednika Billa Clintona za komunikacije. O listini bodo še ta mesec razpravljali ministri Evropske unije za telekomunikacije.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.