Tujina

Podelitev XIX. Tischlerjeve nagrade

Celovec, 22. 01. 1998 16.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Tischlerjevi dvorani Slomškovega doma v Celovcu bodo jutri zvečer podelili XIX. Tischlerjevo nagrado, ki jo bo letos za nove oblike mladinskega dela, predvsem na področju filmskega ustvarjanja na Koroškem, prejel Miha Dolinšek, so spročili iz Krščanske kulturne zveze, ki skupaj z Narodnim svetom koroških Slovencev nagrado podeljuje.

Dolinšek, ustanovitelj filmskega krožka mladje ter foto krožka KDZ, je kot mentor in producent sodeloval pri vrsti filmov, ki so jih ustvarili mladi v Produkciji Film mladje. Filmu Tevžej, prvemu igranemu filmu iz Koroške iz leta 1998, je v devetdesetih sledilo več krajših filmov, med katerimi je najdaljši 84 minutni dokumentarec iz leta 1995 o slovenski besedi na Koroškem.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.