Tujina

Pogajanja o usodi treh zajetih ameriških vojakov prekinjena

Washington, 07. 04. 1999 12.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, 12:05
Komentarji
0

Pogajanja o usodi treh zajetih ameriških vojakov zveze NATO med in ZR Jugoslavijo in ZDA so bila potem, ko so slednje zavrnile posredovanje Kitajske v imenu ZRJ, prekinjena, piše današnji Washington Post.

Švedske diplomate v Beogradu so jugoslovanske oblasti obvestile, da ne morejo več zastopati ameriških interesov, dokler Washington ne določi države, ki bo zastopala ZRJ v ZDA, dodaja časnik, ki se sklicuje na diplomatske vire. Sicer si švedski diplomati preko Mednarodnega komiteja Rdečega križa že več dni prizadvajo za srečanje z vojaki. ZRJ je medtem predlagala, da bi jo v Washingtonu predstavljala Kitajska, vendar pa je State Department to pobudo zavrnil, saj Peking, ki se skupaj z Rusijo upira napadom zveze NATO, po mnenju ZDA v sporu ni ''nevtralen''.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.