Svet

Poklukar: Za reševanje medicinskih sester so nujno potrebni sistemski ukrep

Ljubljana, 14. 02. 2020 17.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Sara Volčič
Komentarji
3

Po podatkih Zbornice zdravstvene in babiške nege na bolnišničnih oddelkih primanjkuje kar 2000 medicinskih sester. Sestre s težjih oddelkov namreč bežijo v ambulante, kjer so za veliko lažje delo bolje plačane. Težave so še toliko večje, saj je gripa na vrhuncu, izgorelost pa vpliva na velik del zdravstvenega osebja. Generalni dirketor UKC pa je prepričan, da problem kriči po sistemskih rešitvah.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Suma
17. 02. 2020 19.47
+21
Ma kakšne sistemske rešitve. Dvignite jim plače za 250 neto in bo zanimanje za ta poklic močno poskočilo, zaposleni pa ne bojo dajali odpovedi. Kaj se delajo neumne. Koga briga reorganizacija itd... Dj dnar pa se bo delal ne? Z dobro bruto plačo maš tut nadure dobro plačane. Dokler pa nategujejo pa iscejo reaitev drugje jim bojo medicinci odhajali delat v hofer na blagajno.
revolucijakorupcijafasizem
16. 09. 2020 12.54
+1
ne bo legenda,če dvignejo za 250 neto vzamejo nekje drugje
Klemen Šuligoj 1
17. 02. 2020 18.35
+38
Spoštovani POP-tevejevci in A-kanalovci. Kdaj se boste o dejanskih razlogih za težave v zdravstveni in babiški negi pričeli zanimati še kje drugje, ne pa pri društvu, ki je krivo za pojav teh težav (samooklicani zbornici). V Republiki Sloveniji namreč obstaja še eno enakovredno strokovno združenje (Strokovno združenje izvajalcev zdravstvene in babiške nege Slovenije), ki se trudi po najboljših močeh preprečiti poglabljanje problemov v naših poklicnih skupinah, pa nas kategorično zavračate, da predstavimo javnost dokaze, kje so se porodili zametki nastalih težav. G. Slak naj bi nas pred časom sicer gostil v studiu, pa je oddaja oz. soočenje odpadlo, na pritisk te iste "zbornice". Sprašujem vas, kdaj boste slovenski javnosti pripravljeni pokazati tudi tisto plat medalje naših stisk, ki nam jih že vsaj 15 let povzročajo tisti akterki, ki jih venomer gostite v vaših studiih oz. vsaj redno sprašujete za mnenja.