Svet

Policija v romskem naselju Brezje Žabek lani posredovala kar 430-krat

Novo mesto, 15. 09. 2020 20.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Kaja Kobetič
Komentarji
3

V noči iz sobote na nedeljo so mladoletniki iz romskega naselja Brezje Žabjek vlomili v tamkajšnji vrtec in za nekaj deset evrov sladkarij in otroškega nakita povzročili za več tisoč evrov škode. A ne gre za prvi tak primer, pravi ravnateljica. Rolete so bile že tolikokrat uničene, da jih zdaj enostavno ne menjajo več. Ali kdo ukrepa? Samo lani je policija v tem naselju posredovala več kot 430-krat. Gre sicer za največje romsko naselje v Novem mestu, kjer živi okoli 700 romov, od tega pa je zaposlen zgolj eden od njih. Osnovno šolo pa dokonča le odstotek romskih otrok.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ni_mi_vse_eno
15. 09. 2020 21.19
+7
13 letnica se je poročila s 30 letnim tipom in prenehala hoditi v osnovno šolo. CSD in ostale institucije so le nemo opazovale. Če bi šlo za slovenskega otroka, bi bile pa takoj polne kolumne o pedofiliji. Ker gre za romkinjo, je pač to "del njihove kulture" in se jih pusti pri miru. Tako gledanje na dolgi rok ne bo rešilo problemov, ampak ga bo zgolj poglabljalo.
ni_mi_vse_eno
15. 09. 2020 21.16
+5
Hčerka je povedala, da je učiteljica imela sladkarije kot nagrada za pridne učence. To je bila motivacija za ata in sinova. bili so nagrajeni. Sama sreča, da jih ni zeblo, saj bi se odločili vrtec zažgati, tako kot so zažgali terme Čatež.
ni_mi_vse_eno
15. 09. 2020 21.13
+3
To je zelo slabo. Vsi vemo kakšno je stanje, ampak tu imamo institucije, ki bi morale s palico in korenčkom narediti red. OŠ je zakon, nujnost, moraš. Če ne boš, vzamemo korenček. Poglejte rome v prekmurju in se vprašajte zakaj z njimi nimamo problemov. OŠ je socializacija, če hočemo rome spremeniti v slovence, mora biti OŠ nujna.