Tujina

Polovica Rusov se, kljub oživitvi religij, še vedno razglaša za ateiste

Moskva, 21. 01. 1998 09.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kljub oživitvi religije v postsovjetki Rusiji se več kot polovica Rusov še vedno razglaša za ateiste. V raziskav Ruskega centra za javnomnenjske raziskave se je 46 odstotkov vprašanih izreklo za neverujoče, 45 odstotkov je pravoslavcev, dva odstotka anketirancev pa sta islamske veroizpovedi. Približno 31 odstotkov vprašanih je izjavilo, da so vedno verjeli v boga, 13 odstotkov jih je vanj začelo verjeti po padcu komunizma, 26 odstotkov anketirancev pa ni nikdar verjelo v boga. Vsekakor pa je zanimivo, da je bilo kar 96 odstotkov vprašanih krščenih.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.