Tujina

Portugalska se boji za tekstilno industrijo

Lizbona, 27. 01. 1998 08.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Portugalska se spričo finančne krize v jugovzhodni Aziji boji za prihodnost svoje tekstilne industrije, ene najpomembnejših gospodarskih panog v državi. Zaradi padanja vrednosti tečajev azijskih valut beležijo cene določenih tekstilnih proizvodov na svetovnih trgih prosti pad. "Najhujše pa nas v naslednjih mesecih še čaka," opozarjajo gospodarski strokovnjaki.

Tekstilni proizvodi predstavljajo skoraj četrtino portugalskega izvoza. Kriza v Aziji je prizadela Portugalsko bolj kot pa katerokoli drugo članico Evropske unije. Tekstilna industrija na Portugalskem zaposluje 250.000 ljudi, če pa zraven prištejemo še milijon družinskih članov, je prizadeta kar desetina prebivalcev.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.