Tujina

Posebna parkirišča za voznike, ki med vožnjo radi telefonirajo

Bruselj, 31. 01. 1998 11.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Belgija napoveduje, da bo ob avtocestah začela graditi posebna parkirišča za uporabnike mobilnih telefonov. Morebitni ukrep sodi v okvir kampanje za promocijo varne uporabe mobilnih telefonov med vožnjo. Nemalokrat se namreč zgodi, da se voznik avtomobila med vožnjo zatopi v telefonski pogovor in zaradi zmanjšane pazljivosti ogroža ostale udeležence prometa.

Predlog za gradnjo posebnih "GSM parkirišč" je postal še posebej aktualen po nedavni hudi prometni nesreči, v kateri se je voznik, ki se je pogovarjal po mobilnem telefonu, zaletel v drug avto. Voznik slednjega je umrl, povzročitelj nesreče pa priznal, da ni pazil, ker je uporabljal mobilni telefon.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.