Svet

Posledice epidemije se odražajo na športni pripravljenosti otrok

Ljublajna, 23. 05. 2022 19.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Larisa Pukšič
Komentarji
0

Še kdaj, preden stopite v zaprt prostor, pomislite, kje imate masko ali pa pripravljate telefon, da bi pokazali PCT-pogoj? To je tista zapuščina epidemije, ki jo z veseljem pozabimo, ne moremo pa pozabiti na druge, resnejše in zaskrbljujoče posledice. Po dolgotrajnem šolanju od doma se namreč zgovorno kaže upad sposobnosti otrok, tudi na rezultatih športnovzgojnega kartona, ki ga opravljajo v osnovnih šolah. Rezultati med drugim kažejo, da gibalna učinkovitost otrok v letošnjem letu, kljub normalizaciji šolskega procesa, ni dosegla ravni poslabšanja v prvih dveh letih pandemije. Na testiranjih je sodelovalo kar 96 odstotkov vseh osnovnih šol, med njimi tudi Osnovna šola Kolezija, kjer se trudijo, da bi rezultate popravili, med drugim si želijo tudi več ur športne vzgoje.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.