Tujina

Povprečni Poljak popije osem litrov čistega alkohola

Varšava, 05. 02. 1998 08.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Povprečni Poljak je v letu 1996 popil osem litrov čistega alkohola, leto dni prej pa naj bi spil še tri litre več. To je v okviru javne kampanje o škodljivih vplivih alkohola izjavil pomočnik poljskega ministra za zdravstvo Michal Kornatowski.

Na Poljskem naj bi bilo kar 900.000 alkoholikov, zdravilo pa naj bi se le 120.000 odvisnikov od alkohola. Med temi je tudi 20 odstotkov žensk. Kornatowski je poudaril, da Poljaki začnejo uživati alkohol že med 9. in 12. letom. Sicer pa najljubša alkoholna pijača Poljakov ostaja vodka, sledita ji pivo in vino.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.