Tujina

Požar na Kanarskih otokih: evakuirali 4000 ljudi

Kanarski otoki, 18. 08. 2019 19.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na enem od Kanarskih otokov so oblasti zaradi obsežnega gozdnega požara evakuirale 4000 ljudi. Okoli 600 gasilcem pri gašenju pomagajo tudi pripadniki vojske, devet helikopterjev in dve letali, a jim požara še ni uspelo zajeziti.

V soboto popoldan je na otoku Gran Canaria blizu mesta Valleseco izbruhnil obsežen gozdni požar. Do nedelje popoldan je požar zajel že območje v velikosti 1700 hektarjev. 

Z ognjenimi zublji se spopada okoli 600 gasilcev in okoli 200 pripadnikov vojske, ki jim pomaga tudi devet helikopterjev in dve letali, poroča AP

Oblasti so evakuirale 4000 prebivalcev.
Oblasti so evakuirale 4000 prebivalcev. FOTO: AP

Oblasti svarijo, da ima požar "velik potencial" za širjenje – temperature na otoku namreč vztrajajo blizu 40 stopinj Celzija, kar skupaj z močnim vetrom ustvarja "popolne pogoje" za požar, opozarjajo strokovnjaki. "Okoljska škoda je že narejena," pa pravi predsednik Kanarskih otokov Angel Víctor Torres

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

"Spopadamo se z zapleteno situacijo, varnost ljudi pa je trenutno prioriteta," je še dejal. Evakuacije so tako sprožili v več kot 40 mestih, skupno so evakuirali že 4000 ljudi. Po poročanju Euronewsa je Torres v telefonskem pogovoru s španskih premierjem Pedrom Sanchezom zaprosil za pomoč centralne vlade. 

Na istem otoku je pretekli teden v požaru pogorelo okoli 1500 hektarjev veliko območje

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Klotilda H
19. 08. 2019 09.00
-3
otok ima vsaj to prednost, da lahko gori le do morja. kopenski požari so veliko bolj usodni in problematični.
Vzemi si
19. 08. 2019 13.30
+3
Najbolj blesav komentar! Ves kaksna vegitacijja je tam? Ves, kako tezko raste kaj- ko ni dezja???? Gozdovi, ki zo zgoreli in se gorijo- trajalo bo desetletja- da se to spet vrne v prvoten polozaj! Po tvoje- naj gori do morja i nikome nista! Oprosti, samo- si ga pihnila...le kdo lahko da tako izjavo!?Ves kaj- to je za objavit- javno! Sram te naj bo- izgoreli domovi, divje zivali...nic prida nisi!
Cunilingus
18. 08. 2019 20.34
-23
Zenske pridejo do kaksnega visokega polozaja samo iz enega razloga.In ta sigurno ni kaksen talent,znanje,itd!
mrsdarcy
18. 08. 2019 20.05
+18
"devet helikopterjev in dva letala"?????!!!!!
Uros Bezjak
18. 08. 2019 20.08
+30
Tako je. Prevajalci novic na tem bednem portalu so očitno cvet pismenosti in razgledanosti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.