Svet

V četrtek prva interpelacija v zasedbi nove vlade

Ljubljana, 07. 11. 2022 18.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Kaja Kobetič
Komentarji
1

V hramu demokracije se bo ta teden odvila prva maratonska seja novega sklica. Potekala bo namreč prva od dveh interpelacij, ki ju je v proceduro vložila opozicijska SDS. Kot prva v zasedbi nove vlade se bo pred poslanci zagovarjala zunanja ministrica Tanja Fajon zaradi odpoklica ameriškega veleposlanika, že naslednja pa bo pred poslance stopila notranja ministrica Tatjana Bobnar, ki jo prav tako interpelira SDS z glavnim očitkom odstranjevanja ograje na meji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
09. 11. 2022 10.24
+2
SDS pod vodstvom velikega vodje Janše bo interpretirala zunanjo ministrico Tanjo Fajon zaradi odpoklica ameriškega veleposlanika, vprašam se ali je Predsednik Pahor sodeloval pri pisanju interpelacije, ker je bil revček ves užaljen, kao da se niso posvetovali z njim, kar se tiče zamenjave Veleposlanika, pa mora že vsak bedak vedeti, da veleposlanik služi Republiki Sloveniji, in izvaja politiko trenutne vlade, ne more in ne sme služiti in delati za bivšega premiera, ob menjavi predsednika v ZDA se avtomatsko zamenjajo vsi veleposlaniki, in to brez pripomb, ali si predstavljate da bi Ameriški Veleposlanik v Nemčiji ,sedaj ko je Biden predsednik pošiljal depeše Trumpu, nemogoče in kaznivo, v ZDA bi to označili kot izdajstvo, torej predsednik Pahor bo sodeloval pri interpelaciji proti Fajonovi, tisti Fajonovi ki je predsednica stranke SD, in bo Pahor šel k njej na pogovor o povratku v SD, kaj je tega Pahorčka malce zašraufalo.