Tujina

Predlog o prepovedi oglaševanja tobaka nared za obravnavo v Evropskem parlamentu

Bruselj, 13. 02. 1998 15.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predlog o prepovedi oglaševanja tobačnih izdelkov in sponzoriranja športnih dogodkov s strani tobačne industrije v Evropski uniji je nared za drugo parlamentarno obravnavo in bo, če ga bo Evropski parlament potrdil, v veljavo stopil prihodnje leto. Ministri petnajsterice za raziskovalne dejavnosti so namreč ta teden brez obravnave potrdili sporni predlog, ki je načelno politično podporo dobil že s strani ministrov za zdravstvo na začetku decembra lani. Predlogu nasprotujeta Nemčija in Avstrija, ki sta proti njemu glasovali tako decembra kot ta teden. Predlagani ukrep predvideva, bo čez štiri leta popolnoma prepovedano oglaševanje tobačnih izdelkov v tiskanih medijih, sponzoriranje večine špornih in umetniških prireditev s strani tobačne industrije kot tudi neposredno reklamiranje pa bo moralo biti ukinjeno v šestih letih. Do leta 2006 naj bi bilo ukinjeno tudi sponzoriranje mednarodnih dogodkov kot so tekmovanja Formule ena.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.