Šport

Prednosti, pravičnost in primerjava moškega ter ženske po menjavi spola

Ljubljana, 08. 06. 2022 19.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Milena Novak
Komentarji
4

Vse več je primerov, v katerih športnik, rojen kot moški, spremeni spol, nato pa se še naprej ukvarja z disciplino, ki ji je posvetil življenje. Za mnoge je to nepošteno dejanje, seveda zaradi fizioloških predispozicij, ki jih je deležen kot rojen moški. Kljub prejemanju hormonskih terapij namreč športnica, ki je šla skozi moško puberteto, brezpogojno dominira v športu med ženskami. Veliko prahu je dvignila kolesarska dirka pretekli teden v Londonu, na kateri je bila od prve trojice edina biološka ženska prejemnica bronaste medalje. Prva in drugo uvrščena Emily Bridges in Lilly Chant sta biološka moška, ki se identificirata kot transspolna. Oglasil se je tudi angleški premier Johnson, ki pravi, da biološki moški ne bi smeli tekmovati v ženskih športih. O prednostih, pravičnosti in primerjavi ženske ter moškega po spremembi spola smo se pogovarjali z dr. Mit Bračičem, ekspertom za športno diagnostiko.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Apostol1
09. 06. 2022 12.36
+2
Tule pa res ni potrebna neka znanost , da če je oseba rojena kot moški je veliko močnejša kot pa ženska. Drugače povedano vsi tisti ,ki zagovarjate enakost takih oseb v ženskem športu ste navadni bedaki in nič drugega.
ni_mi_vse_eno
08. 06. 2022 21.42
+2
V svojem privatnem življenju imejte radi kogarkoli želite. Ni pa fer, da genetski moški tekmuje proti ženskam in ni fer, da imamo za propagando za LGBTIQ. Nisem še srečal parade ponosa poročenih družin, pa vem, da so mnoge družine ponosne na svoje potomce. Vključno z mano. Na tako parado bi z veseljem šel.
Millady
08. 06. 2022 20.20
+2
Ni fer in ni športno. Grdo od transijev.
ni_mi_vse_eno
08. 06. 2022 21.37
+0
Točno tako, ni fer. Agenda trans je agenda levičarjev (ne naših), ki v učbenike vpeljujejo propagando za. Temu se je Orban uprl: "Evropski parlament je danes najostreje obsodil novi madžarski zakon, ki po oceni Evropske komisije diskriminira osebe LGBTIQ." Kakšen pa je ta zakon, ki ga je EU parlament obsodil? "Madžarska vladajoča stranka Fidesz je v četrtek predstavljenem zakonu predlagala PREPOVED PROMOCIJE homoseksualnih vsebin ter sprememb spola med mladoletniki." --- Vse jasno.