Tujina

Predsednik Clinton pozval k ostrejšim zakonom proti zločinom iz sovraštva

New York/Washington, 07. 04. 1999 09.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriški predsednik Bill Clinton je v torek pozval kongres, da dopolni zvezne zakone, ki se nanašajo na posebne zločine iz sovraštva. Zločini iz sovraštva so tisti, ki jih osebe storijo zaradi sovraštva do žrtvine spolne usmerjenosti, rase, veroizpovedi, narodnosti in drugih razlik. Clinton je predlagal sprejetje zakona za preprečevanje zločinov iz sovraštva, s katerim bi razširili pogoje, pod katerimi bodo lahko osebe sodno preganjanje zaradi zločinov, motiviranih z razlikami med ljudmi.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.