Tujina

Predsednikovo voščilo pred praznovanjem kitajskega novega leta

Peking, 27. 01. 1998 11.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kitajski predsednik Jiang Zemin je na predvečer kitajskega novega leta voščil vsem prebivalcem Kitajske, rojakom v Hong Kongu, Macau in Tajvanu, kot tudi Kitajcem, ki živijo "onstran morja" ter tujim državljanom kitajskega porekla.

Kot je poudaril kitajski voditelj pred približno 4000 zbranimi v parlamentu, Kitajska praznuje prvo novo leto po ponovnem prevzemu suverenosti nad nekdanjo britansko kolonijo Hong Kongom.

Premier Li Peng je ob tej priložnosti izrazil upanje, da bodo tajvanske oblasti čimprej odgovorile na uradni poziv Pekinga k obnovitvi pogajanj. Premier je poudaril, da si bo njegova država še naprej prizadevala razširiti sodelovanje s Tajvanom, in sicer v skladu z načeloma "mirna združitev" ter "ena država - dva sistema".

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.