Tujina

Premier Drnovšek prispel na prvi uradni obisk v Francijo

Pariz, 09. 02. 1998 17.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski premier Janez Drnovšek je danes popoldne prispel na prvi uradni obisk v Francijo, kjer se bo jutri med drugim sešel s francoskim predsednikom Jacquesom Chiracom. Ob prihodu na letališče, kjer je bil sprejet z vojaškimi častmi, je predsednika vlade Drnovška pozdravil francoski državni sekretar za zunanjo trgovino Jacques Dondux.

Premier Drnovšek se bo s predsednikom Chiracom v Elizejski palači sešel jutri zjutraj, sledili pa bodo pogovori in kosilo s francoskim premierom Lionelom Jospinom. Popoldne se bo predsednik vlade Drnovšek srečal s predsednikom senata Renejem Monoryjem in nato tudi z vodjo diplomacije Hubertom Vedrineom. V sredo bo imel slovenski premier pogovor s predsednikom narodne skupščine Laurentom Fabiusom pred odhodom pa kosilo z nekdanjim predsednikom Evropske komisije Jacquesom Delorsom.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.