Tujina

Prevarantski 'gozdni deček' spet pogrešan, tokrat v Berlinu

Berlin, 20. 09. 2012 07.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Robin van Helsum, bolje znan kot "gozdni deček" Ray, je izginil. Njegova mačeha je povedala, da se ji ni oglasil, odkar je bil razkrinkan kot prevarant, ki si je zgodbo o življenju v divjini izmislil. Nemška policija predvideva, da je še v Berlinu.

Robin van Helsum
Robin van Helsum FOTO: Der Polizeipräsident in Berlin

Robin van Helsum, ki ga je večina javnosti poznala kot "gozdnega dečka", je izginil, poroča The Telegraph. Van Helsum se je lani jeseni pojavil v Berlinu, kjer je trdil, da je 17-letni Ray, ki je v gozdu živel pet let, dokler ni umrl oče, s katerim je živel. Van Helsum je trdil, da se ne spomni ničesar drugega.

Junija pa se je izkazalo, da si je vso zgodbo le izmislili. S pomočjo fotografij, ki so zaokrožile v medijih, so ga prepoznali njegovi sošolci iz Nizozemske. Njegova mačeha, ki naj bi bila njegova edina sorodnica, je nato stopila v stik z oblastmi.

Van Helsum je priznal, da je lagal in da je v resnici 20-letnik iz kraja Hengelo, ki so ga pogrešali od septembra prejšnje leto. Nekaj dni pozneje pa se je pojavil v Berlinu.

Berlinske socialne službe so junija letos sporočile, da nameravajo vložiti tožbo zoper van Helsuma zaradi škode in stroškov, ki jih je povzročil. V času bivanja v Nemčiji je namreč živel brezplačno, dobival je tudi nekaj žepnine. Socialne službe so se pritožile tudi zato, ker se van Helsum za škodo in skrbi, ki jih je povzročil, ni niti opravičil ali pa zahvalil za nudeno pomoč.

Zdaj pa so se pojavila poročila, da je van Helsum izginil pred kakimi tremi meseci. Oblasti ne vedo, kje je. Tudi njegova mačeha je za neki nizozemski časopis povedala, da ne ve, kam je odšel. "Dan po tem, ko so ga razkrili, me je poklical in vprašal, če bi lahko prišel domov, ker rabi počitek. Rekla sem mu, da lahko pride. Odgovoril je: 'Poklical te bom jutri ali naslednji dan'. Potem pa se ni več oglasil," je povedala.

Berlinska policija sicer verjame, da je še v mestu, a predstavnik policije je priznal, da nimajo nobene ideje, kje bi lahko bil.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
20. 09. 2012 13.50
"Berlinske socialne službe so junija letos sporočile, da nameravajo vložiti tožbo zoper van Helsuma zaradi škode in stroškov, ki jih je povzročil. V času bivanja v Nemčiji je namreč živel brezplačno, dobival je tudi nekaj žepnine. Socialne službe so se pritožile tudi zato, ker se van Helsum za škodo in skrbi, ki jih je povzročil, ni niti opravičil ali pa zahvalil za nudeno pomoč." To je naravnost smešno, kako ga izkoriščajo, ...prvič slišim, da bi nekomu na pladnju dali vso pomoč in denar, medtem ko večina drugih mora praktično moledovat, pa še tisto jim vzamejo, če, vendar vseeno ne v takih bizarnih zneskih, čeprav vedo, da nima praktično nič, od kje vzet. Ne vem kaj se v tem primeru dogaja, ampak očitno nekaj manjka. Glede Mačehe, morda je njegova 'sorodnica', ni pa krvna sorodnica.
Jimi1
20. 09. 2012 13.04
+1
Tokrat se je pa izgleda v "betonski džungli" izgubil....
--Milan--
20. 09. 2012 12.41
brezvečen članek
Martian
20. 09. 2012 10.48
+1
par vzgojnih nuca...pa bo k pamet pršu
balon200
20. 09. 2012 09.31
+1
Je mal poseben zgleda in se ne more vklopiti, mogoče si misli, da bi šel najraje živet nekam stran, v gozd. Bogi.
hiterkstrela
20. 09. 2012 09.08
+2
V berlinu ob predelu simensstadt je zaščiten park z gozdovi in rekami v velikosti Ljubljane. Predvidevajo, da naj bi tam živelo ca. 100.000 divjih prašičev itd. Zlahka se bi tam lahko skrival leta, ne da bi ga odkrili....
super_man
20. 09. 2012 09.21
-3
me987
20. 09. 2012 08.44
+6
star je dosti.. naj dela kar hoče.. zase odgovarja sam.. zakaj sedaj taka fama okoli njegovega izginotja?
upornik22
20. 09. 2012 08.14
+9
deček Tantadruj