Tujina

Pri aretiranih našli puško

Washington, 24. 10. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
0

Ameriška policija je v avtomobilu dveh moških, ki so ju aretirali v okviru preiskave proti zloglasnemu skrivnostnemu ostrostrelcu, našla orožje. Šlo naj bi za puško vrste bushmaster 223 s strelnim daljnogledom in stativom, ki so jo našli v prtljažniku njunega avtomobila.

Aretirana sta 42-letni veteran zalivske vojne John Allen Mohamed in njegov 17-letni pastor Leeja Malva, ki ju je policija prijela davi zgodaj po lokalnem času na avtocestnem počivališču kakih 80 kilometrov severozahodno od Washingtona.

Iskani John Allen Mohammed oziroma John Allen Williams
Iskani John Allen Mohammed oziroma John Allen Williams FOTO: Reuters

Po navedbah obveščenih virov sta aretirana sedaj osumljena, da sta z natančnimi streli iz zasede ubila deset ljudi, tri osebe pa huje ranila. Policija teh navedb še ni uradno potrdila. Po pisanju nemške tiskovne agencije naj bi bil Mohamed naklonjen islamskim teroristom.

Policija je nalog za aretacijo Mohameda in Malva izdala le nekaj ur pred aretacijo. Iskala ju je kot priči v primeru skrivnostnega ostrostrelca, ki naj bi od začetka oktobra na območju ameriške prestolnice ubil deset ljudi, tri pa huje ranil. Njegove žrtve so bile ubite z naboji kalibra 223.

V avtomobilu Johna Allena Muhammada so našli ostrostrelno puško
V avtomobilu Johna Allena Muhammada so našli ostrostrelno puško FOTO: Reuters

Vodja preiskave Charles Moose je iskana moška sicer označil za "zanimivi osebi", ki sta oboroženi in nevarni.

Po navedbah policije se osumljenca nista upirala aretaciji. Malvu je bila sicer policija za petami že zaradi suma umora neke ženske med ropom v prodajalni z alkoholnimi pijačami 21. septembra v ameriški zvezni državi Alabama. Povezava med tem dogodkom in najnovejšimi umori na območju Washingtona zaenkrat še ni znana.

V hiši v Tacomi so že opravili preiskavo
V hiši v Tacomi so že opravili preiskavo FOTO: Reuters

Policija je med preiskavo njune hiše v kraju Tacoma v ameriški zvezni državi Washington v sredo tudi odkrila najmanj en naboj, posekala pa je tudi drevo, ki sta ga osumljenca domnevno uporabljala za tarčo med strelskimi vajami. Po navedbah sosedov naj bi pred nekaj meseci iz te hiše pogosto slišali strele.

Washington Post pa je danes objavil rezultate raziskave javnega mnenja, ki kažejo, da se kar polovica od približno pet milijonov ljudi, ki živijo na območju Washingtona, boji, da bi bila žrtev ostrostrelca. Le 19 odstotkov vprašanih zaradi tega ni zaskrbljenih, kar 44 odstotkov pa se jih izogiba dejavnosti na prostem.

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni