Tujina

Pričetek simpozija OECD v Parizu

Pariz, 03. 02. 1998 17.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik Združenja nemške industrije (BDI) Hans-Olaf Henkel je pred začetkom simpozija Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) danes v Parizu poudaril, da bi morale v prizadevanju za dosego gospodarske rasti ter odprtje novih delovnih mest poleg podjetij tudi družbe postati bolj fleksibilne.

"Če hočemo biti dobro pripravljeni na možnosti in izzive globalizacije, mora postati konkurenčna celotna družba, ne le industrija in podjetja," je izjavil Henkel. Po njegovih besedah bi lahko Evropa le na ta način dosegla trajnost v prizadevanju za gospodarsko rast, vlaganja, delovna mesta in blaginjo.

Z današnjim simpozijem v Parizu se je začela konferenca OECD o industrijski politiki. Osrednja pozornost konference je namenjena razpravam o spremembah politične usmeritve z ozirom na gospodarske izzive globalizacije ter nove tehnologije.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.