Tujina

Primer Lockerbie po enajstih letih pred sodiščem

New York, 06. 04. 1999 09.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik odbora OZN za nadzor nad izvajanjem sankcij proti Libiji, slovenski veleposlanik Danilo Tuerk, je v ponedeljek obvestil članice mednarodne skupnosti, da so sankcije proti Libiji odpravljene in da več ni potrebno pošiljati prošenj odboru za polete v Libijo ali za trgovanje z izdelki, ki so jih prepovedovale sankcije, uvedene leta 1992. Libijca, osumljena za teroristični napad na Pan Amovo letalo leta 1988, ki se je zrušilo nad škotskim mestom Lockerbie, sta bila namreč predana škotskim pravosodnim organom, ki jima bodo sodili na Nizozemskem. Slovenski veleposlanik v Varnostnem svetu Danilo Tuerk je poudaril izreden pomen dogodka, ki je zelo redek v mednarodnih odnosih.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.