Tujina

Princesa Diana podrla rekord poročanja v časopisju

London, 05. 02. 1998 08.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Smrt valižanske princese je navdihnila več člankov v britanskem časopisju kot najhujše tragedije druge svetovne vojne in podrla vse rekorde novinarskega poročanja na Otoku. "Zgodba (o smrti) Diane je brez primere," pravi Tony Law, direktor inštituta za raziskave tiska Durrants Press Cuttings, ki leto za letom preučuje vsebino kakih 200.000 otoških časopisov in revij. Takega zanimanja medijev ni zbudil noben dogodek po letu 1940, razkriva Law.

Pretres ob smrti "princese ljudstva" v avtomobilski nesreči v Parizu 31. avgusta lani je bil tolikšen, da so lani poročila o nesrečah in tragedijah zasedla 28 odstotkov časopisnih strani; v prvih šestih mesecih leta, pred nesrečo, komaj 2,5 odstotka. Še več pozornosti je vzbujala tudi britanska kraljevska družina, ki so jo ostro napadali zaradi navidezne brezbrižnosti ob smrti valižanske princese. O monarhiji je lani pisal vsak dvajseti članek; v prvi polovici leta "le" en odstotek člankov. Tudi svetovne tiskovne agencije še vedno vsak dan poročajo o dogodkih, povezanih s pokojno princeso.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.