Tujina

Protestni shod kosovskih Srbov zoper politiko Beograda

Zvecani, 28. 01. 1998 19.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na Kosovu je kakih dva tisoc Srbov danes protestiralo proti politiki jugoslovanskega predsednika Slobodana Miloševica, ki ni sposoben rešiti problema te pokrajine.

Na shodu v Zvecanih 40 kilometrov severozahodno od Prištine so protestniki zahtevali mirno politicno rešitev spora med kosovskimi Albanci in srbskimi oblastmi. Vodja Srbskega gibanja odpora (SPO), najvecje politicne organizacije kosovskih Srbov, Momcilo Trajkovic, nekdanji privrzenec predsednika Miloševica, danes pa eden njegovih najglasnejših nasprotnikov, je napovedal, da se bosta s kosovskim nadškofom Artemijem jutri odpravila v Beograd in zahtevala sprejem pri predsedniku Srbije Milanu Milutinovicu.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.