Tujina

Protestniki Greenpeacea zaustavili Johnsona na poti do Buckinghamske palače

London, 24. 07. 2019 18.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Z napisi "podnebna kriza" in manifestom v 134. točkah, ki so ga želeli predati novemu britanskemu premierju, so aktivisti organizacije Greenpeace presenetili Borisa Johnsona na poti do kraljice Elizabete II. "Boris Johnson se mora spopasti s podnebnimi spremembami, ali pa se ga bomo spominjali kot premierja, ki je ogrozil prihodnost naših otrok."

Novega britanskega premierja Borisa Johnsona so na poti v Buckinghamsko palačo presenetili okoljski protestniki Greenpeacea. Ti so se postavili na pot konvoju in Johnsona s človeško verigo poskušali opozoriti na perečo okoljsko krizo. Zatem se je na poti pojavila še druga skupina protestnikov z napisom "podnebna kriza". 

Protestnike je policija hitro pregnala in omogočila nadaljevanje poti do kraljice Elizabete II., ki je Johnsona tudi uradno imenovala za novega predsednika vlade

Britanska veja organizacija Greenpeace je zatem na Twitterju zapisala, da so njeni podporniki skušali novemu premierju izročiti pismo, "ki vsebuje odgovore za spopadanje s klimatsko krizo. Ampak, ali bo ukrepal?" Sam izvršni direktor britanske veje je bil danes med protestniki in prav on je poskušal Johnsonu izročiti omenjeno pismo oziroma "Manifest podnebne krize v 134 točkah" - te naj bi opredeljevale nujne ukrepe, za katere želijo, da jih sprejme nova administracija. "Podnebne spremembe morajo biti v središču nove administracije od prvega dne dalje. Odgovornost premierja, da ukrepa na področju podnebnih sprememb, nikoli ni bila večja," je po poročanju Independent dejal John Sauven. "Če želimo našim otrokom zapustiti svet, ki je primeren za bivanje, moramo ukrepati takoj. Boris Johnson se mora spopasti s podnebnimi spremembami, ali pa se ga bomo spominjali kot premierja, ki je ogrozil prihodnost naših otrok."  

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Schnitzel
26. 07. 2019 18.41
Z njim bo še cirkus.
nikita50
26. 07. 2019 18.26
Mislim, da za Trampom iz ZDA prihaja na oblast Boris Johnson v VB, oba pa imata isto lastnost, da znata biti hudo nepredvidljiva in protekcionistična ali po domače povedano delovanje s pozicije moči.
the kop
25. 07. 2019 07.19
+4
delat se naj spravijo! delomrzneži!!
Alojz69
24. 07. 2019 19.39
+9
Problem niso klimatske spremembe ampak cloveska norost ki se siri z 100 krat vecjo hitrostjo
tapravKamncan
24. 07. 2019 19.02
+13
"Zaustavili" meni se bolj zdi da so ga samo upočasnili
Rafael Kramar
24. 07. 2019 18.52
+3
Ajde pa da ga vidimo!