Tujina

Prvo srečanje kooperacijskega sveta EU in Rusije

Bruselj, 27. 01. 1998 11.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zunanji ministri Evropske unije so se z ruskim kolegom Jevgenijem Primakovom davi sešli na prvem zasedanju sveta za sodelovanje obeh strani. Ministri EU in Primakov so se sicer sinoči ob večerji pogovarjali o širših mednarodnopolitičnih vprašanjih.

Največ pozornosti so ministri posvetili razmeram na Balkanu. V razpravi so se zavzeli za nadaljevanje mednarodne navzočnosti v Bosni in Hercegovini in podprli okrepljena prizadevanja za polno izvedbo Daytonskega mirovnega sporazuma. Izrazili so upanje, da bo izvolitev nove vlade v Republiki srbski prispevala k politični enotnosti in gospodarski obnovi te entitete.

Zunanji ministri EU in Primakov so načeli še številna druga mednarodna vprašanja. Zavzeli so se za pospešitev bližnjevzhodnega mirovnega procesa, podprli mirovna prizadevanja Združenih narodov v Afganistanu in se dogovorili o sodelovanju pri preprečevanju širjenja orožja za množično uničevanje.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.