Korona

'Kvaliteta osvojenega znanja ni primerljiva s tisto, ki bi jo otroci osvojili v šolah'

Ljubljana, 04. 01. 2021 18.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Barbara Bašič, Svet
Komentarji
6

Kakšne bitke bijejo starši, kakšne otroci in kako je po dveh mesecih in pol videti življenje šolarja in družine? Kakšne posledice pušča na šolarjih dejstvo, da nimajo socialnega stika? Psihologi in pediatri opozarjajo na konkretne posledice: kaže se porast samopoškodb, tesnobe in depresije. Vlada medtem sprošča ukrepe ne glede na prvoten načrt sproščanja, otroci pa ostajajo doma. Kaj pravi ministrica Simona Kustec, bo tako tudi za šolarje?

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Simona Kustec o stiskah otrok
    05:28
    Iz SVETA: Simona Kustec o stiskah otrok
  • Iz SVETA: Stiske otrok in staršev
    02:41
    Iz SVETA: Stiske otrok in staršev
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nnnnnnnnnnn
05. 01. 2021 17.39
Keri bolniki so to. Vsi smo skoz govoril kam to pele ...ampak si bil oznčen za neskrbnega, nesočutnega ...teoretika zarot ...no zdej pa ...
Uporabnik1839384
05. 01. 2021 09.53
Anksioznost ni stiska, je bolezen, otroci, mladostniki in tudi nekateri starejši zbolevajo za drugo epidemijo. Depresija in samomorilnost je narastla za 30 odsotkov. To je ogromno. Ne morem rect da sama skoraj vsak dan ne pomislim na samomor, na odrešitev. In dejstvo da se predvsem dijake na gimnazijah in poklicnih šolah zastrahuje da jih vsi testi čakajo v šolah ne pomaga. Ko ti porfesorica zabriše v obraz "Da se nebi slučajno olenili zdaj pa kaj goljufali saj vas vse čaka v šoli" to res ne pomaga. Profesorji prosijo da jim pogledamo skozi prste ko imajo svoje problemi in ko se ne znajo oragnizirat mi smo pa kaznovani in označeni za nesposobne. Hvala vsem profesorjem v gimnazijah in simoni kustec, ki jih bolj skrbi kaksne ocene imamo in kako se primerjamo z drugimi ecropskimi držaami kot pa to da se učenci spopadajo z Mentanimi BOLEZNIMI. Hvala tisti psihologinji in osebju na naši šoli kateri se zaupala moje težave in probleme glede katerih niso naredili NIČESAR in vse pometli pod preprogo in mi napisai poročilo za usmeritev ki ga nuno potrebjem v katerem piše da me ne poznajo dovolj dobro in moji problemov ne moreje podpreti. Prosila sem za pomoč, poslušal pa ni noben. Ne glede na to da v šoli preživim več časa kot z lastno družino. HVALA.
nimamkaj
04. 01. 2021 20.05
+2
Zamenjajo naj že to ministrco...ona je samo za pred parlament...več ni sposobna biti koristna
123soba
04. 01. 2021 19.24
+2
Tudi kvaliteta znanja ministrice je vedno slabša in gre nekako takole. V kolikor bo epidemiološka slika v naslednjih dneh boljša, bomo odprli šolska vrata za osnovnošolce, če ne bo boljša jih žal ne bomo mogli, sicer bo kmalu novo leto in jih bomo odprli takoj po novem letu 4. januarja, ampak ker je to ravno ponedeljek in se z vlado še nismo dogovorili, ta datum ne velja. Počakali bomo, da bo minilo še novo leto drugih verstev in počakali še kakšen teden, da vidimo ali se bo zaradi stiskanja in zbliževanja med novoletnim časom slika kaj poslabšala. Meni je resnično žal, da otroci ne morejo v šolo, ne morem več točno napovedati datuma odprtja šole, kot sem do sedaj to vedno napovedala. Če bodo slučajno prej prišle polletne počitnice bomo z odprtjem šolskih vrat še malo počakali. V kolikor se bo preveč učiteljev vrnilo okuženih s smučanja, potem šolskih vrat ne bomo odprli. Res me že skrbi ali se bodo vrata sploh letos odprla ali ne, ker potem se bodo spet jeseni v kolikor bo epidemiološka slika v redu.
Moncsa
04. 01. 2021 19.39
Hvala za kratek in jedrnat povzetek, tako jo mi ni treba poslušati, kaj naklada...
generator
04. 01. 2021 19.05
+1
Kaj se pa sekiraš, saj je Elon Musk izustil, da bo po njegovo človeški jezik v šestih letih zastaral. Bomo postali pol roboti ali drodi.