Tujina

Putin potrdil: Srečanje s Trumpom bi bilo koristno

Qingdao, 10. 06. 2018 14.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, / A.K.
Komentarji
2

Vladimir Putin je sporočil, da se je pripravljen srečati z Donaldom Trumpom in da bi do srečanja lahko prišlo takoj, ko bo Washington na to pripravljen. Dodal je še, da bi do srečanja lahko prišlo na Dunaju in da ZDA že razmišljajo o tej možnosti.

"Predsednik ZDA je sam večkrat dejal, da bi bilo tovrstno srečanje koristno. To lahko potrdim. Res je," je predsednik Rusije Vladimir Putin dejal novinarjem v kitajskem mestu Qingdao, kjer se udeležuje dvodnevnega vrha Šanghajske skupine.

Putin meni, da so glede morebitnega vrha tudi določene tehnične težave.
Putin meni, da so glede morebitnega vrha tudi določene tehnične težave. FOTO: AP

O kraju srečanja še ni razpravljal s Trumpom

Kot je še povedal, o morebitnem kraju srečanja sicer še ni razpravljal z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom, da pa je "veliko" držav, med njimi tudi Avstrija, pripravljenih organizirati vrh. Washington po navedbah Putina že razmišlja o tej možnosti.

Putin sicer meni, da so glede morebitnega vrha tudi določene tehnične težave. Če do srečanja pride, je namreč pomembno, da ima "konkretno vsebino".

Do njunega srečanja bo tako verjetno preteklo še kar nekaj časa, trenutno pa so vse oči sveta uprte v Singapur, kjer se bo ameriški predsednik v torek sestal s severnokorejskim voditeljem Kim Džong Unom. 

Putin o G7: 'Čas je, da se kreativno blebetanje ustavi'

Ruski predsednik se je dotaknil tudi vrha voditeljev skupine sedmih najrazvitejših držav G7 v Kanadi, ki se je zaključil v soboto. "Verjamem, da je čas, da se to kreativno blebetanje ustavi in preide h konkretnim problemom, povezanim s pravim sodelovanjem," je dejal v odzivu na skupno izjavo G7.

Ob tem je dodal tudi, da je skupini znova spodletelo dokazati, da je bila Rusija vpletena v zastrupitev nekdanjega dvojnega ruskega agenta Sergeja Skripala in njegove hčerke v Veliki Britaniji.

 

 


 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tornadotex
11. 06. 2018 09.29
+2
Tramp in Putin sta si enotna glede G7,da samo blebetajo in nobene prave koristi...
puspan
10. 06. 2018 15.26
-5
Kakšen Putin neki, cel team psihiatrov bi bil veliko bolj koristen, čeprav temu ni več pomoči. Vidiš Melanja, ni vse v denarju.