Tujina

Radi berete in pišete? Na Maldivih vas čaka sanjska služba

Malé, 22. 08. 2018 10.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Maldivih, v luksuznem letovišču Soneva Fushi, iščejo osebo za prodajo knjig. Pogoj je, da kandidati radi berejo. Čeprav je plačilo mizerno, ponudnik trdi, da so "stranske koristi neprimerljive". To pa ni prvi tak oglas za "sanjsko službo", podobne razpise pa smo imeli tudi v Sloveniji.

Philip Blackwell, ki je včasih vodil britansko založniško verigo Blackwells, išče osebo za, kar znova oglašujejo kot, "najboljšo službo na svetu", piše CNN.

Prodaja knjig, pisanje bloga in vodenje tečajev kreativnega pisanja

Kandidat, ki ga bodo izbrali, bo vodil premično knjigarno v okolju prijaznem letovišču Soneva Fushi na Maldivih, kjer prenočitev v luksuznih vilah lahko stane tudi do 23.000 evrov.

Uslužbenec se bo moral preseliti v bližino letovišča, ki se nahaja na atolu Baa na Maldivih.
Uslužbenec se bo moral preseliti v bližino letovišča, ki se nahaja na atolu Baa na Maldivih. FOTO: iStock

Poleg zagotavljanja "literarnih storitev" bogatim gostom bo moral prodajalec knjig pisati tudi "zabaven in živahen" blog o njihovih popotniških izkušnjah in gostiti tečaje kreativnega pisanja.

Uslužbenec se bo moral preseliti v bližino letovišča, ki je od mednarodnega letališča v prestolnici Maldivov Malé oddaljen približno 30 minut in se nahaja na atolu Baa, ki je uvrščen na seznam svetovnih biosfer pod zaščito Unesca.

'Plača je sicer zanič, a so stranske koristi neprimerljive'

V knjigarni bodo na voljo predvsem knjige s področja umetnosti, dizajna, stila in kulinarike, prav tako pa tudi knjige o okoliških znamenitostih. "Želimo si nekoga, ki je kreativne in navdihujoče narave, ki zna deliti strast do branja, kar je nekaj, kar ljudje na dopustu radi počnejo," je povedal Blackwell.

"Plača je sicer zanič, a so stranske koristi te službe neprimerljive. To je sanjska služba za mnoge. Če bi bil znova star 25, bi zagotovo to počel," še pravi Blackwell. Knjigarna naj bi se odprla 1. oktobra.

Oglasi, ki ponujajo 'sanjske' službe: oskrbnik mačk, okuševalec gina in pastir

Čeprav je prodaja knjig na odmaknjenem otoku mogoče za nekoga res sanjska služba, to ni prva ponudba, v kateri delodajalec išče človeka, ki bi za sanjsko službo opustil svoje vsakdanje življenje in se podal novim dogodivščinam naproti.

Zakonca Bowell iz zavetišča za mačke na idiličnem grškem otoku Siros sta tako iskala oskrbnika mačk, oglas pa je naletel na ogromen odziv.

Angleško podjetje pa je edinstveno priložnost ponudilo ljubiteljem gina. Razpisalo je službo, ki od vas zahteva le dvoje: potovanje po svetu in pitje gina.

Sanjska služba je bila razpisana tudi pri nas. Eko resort pod Veliko planino je namreč že dvakrat iskal pastirja, na prvi razpis pa se je prijavilo kar 3.000 kandidatov, od tega celo ameriški milijonar.

Za službo prodajalca knjig na Maldivih se lahko prijavite tukaj.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BUONcaffee
22. 08. 2018 14.53
+1
Ta tema je stara že nekaj let. A se še noben ni javil, da se dela reklama??????
mejacrnikal
22. 08. 2018 12.45
BobbyP
22. 08. 2018 12.35
+3
Bla, bla, bla. Folk pa dela v fabriki pri 30-ih stopinjah za slovenskega minimalca. Vtaknite si te sanjske službe v "pozadino".🤬
Frigo
22. 08. 2018 12.30
+5
24 .com se naj raje zase briga kje je sansko sluzba
samanthka
22. 08. 2018 11.56
+17
Lahko bi se vsaj tolko potrudli in dodali link za prijavo. Tako pa je naslov plus trije stavki stokrat ponovljeni.vrhunec novinarstva
mejacrnikal
22. 08. 2018 12.46
+1