Tujina

Različni odzivi na napoved enostranskega premirja s strani Beograda

Moskva/London/Rim/Bonn/Berlin, 06. 04. 1999 20.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, 20:02
Komentarji
0

Številne države so se odzvale na enostransko premirje na Kosovu, ki ga je ob pravoslavni veliki noči danes napovedala ZR Jugoslavija. Velika Britanija je ponudbo enostranskega premirja zavrnila, saj po besedah tiskovnega predstavnika britanskega premiera Tonyja Blaira še zdaleč ne zadostuje. Italijanska vlada se je na ponudbo ZRJ o razglasitvi premirja odzvala zadržano. Tudi nemški kancler Gerhard Schroeder meni, da ponudba ZRJ ni zadostna. Rusko zunanje ministrstvo je razglasitev premirja pozdravilo kot prvi korak k celoviti rešitvi vprašanja srbskega ozemlja. Vodja kosovske vlade v izgnanstvu Bujar Bukoshi pa je predlog premirja označil samo kot Miloševićevo cinično igro.

Italijanska vlada se je na ponudbo Beograda odzvala zadržano. Da bi lahko ocenili ta korak, bi morali najprej vedeti podrobnosti o njem, se glasi izjava premiera Massima D'Aleme, ki je bila objavljena danes v Rimu.

''Razglasitev premirja s strani ZRJ je nujno potrebna, vendar ne zadostuje,'' je nocoj v Bonnu dejal nemški kancler Gerhard Schroeder. Odločilno je po njegovih besedah dejansko ravnanje jugoslovanskih enot na Kosovu.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.