Tujina

Razstrelil se je pred sodiščem

Islamabad, 19. 11. 2009 09.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
D.Š./STA/Reuters
Komentarji
1

V samomorilskem napadu v Pakistanu je umrlo 16 ljudi, okoli 26 pa naj bi bilo ranjenih. Med mrtvimi so tudi trije policisti.

Bomba pred sodiščem-1
Bomba pred sodiščem-1 FOTO: Reuters

Pred stavbo sodišča v pakistanskem mestu Pešavar se je danes razstrelil samomorilski napadalec in pri tem ubil 16 ljudi, še najmanj 26 pa je po navedbah bolniških virov ranjenih.

Kot je novinarjem pojasnil predstavnik lokalnih oblasti, je napadalec skušal vstopiti v stavbo sodišča. Ko so ga varnostniki ustavili, se je razstrelil. Med mrtvimi so najmanj trije policisti, je še dodal. Skupina za odstranjevanje eksplozivnih teles je potrdila, da je moški imel na svojem telesu okoli deset kilogramov eksploziva. V eksploziji je bilo poškodovanih več vozil.

Bomba pred sodiščem-2
Bomba pred sodiščem-2 FOTO: Reuters

Pakistan je zadnji mesec prizorišče vala napadov, predvsem talibanskih samomorilskih napadalcev, ki so povezani s teroristično mrežo Al Kaido, katerih napadi so v zadnjih dveh letih zahtevali že najmanj 2500 življenj. Pešavar je pogosto tarča samomorilskih napadalcev, odkar je pakistanska vojska na območju Južnega Vaziristana v bližini meje z Afganistanom sredi oktobra sprožila obširno ofenzivo proti talibanom.

Prejšnji petek je v eksploziji avtomobila bombe v bližini pakistanske obveščevalne službe umrlo 12 ljudi, 40 je bilo ranjenih. Na trgu v mestu Pešavar pa je 28. oktobra prav tako prišlo do eksplozije avtomobila bombe, v kateri je umrlo okoli 100 ljudi.

Bomba pred sodiščem-3
Bomba pred sodiščem-3 FOTO: Reuters

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Huros
19. 11. 2009 10.33
Al Kaide ni , in vsakemu ki ima kaj zdrave pameti pa mu je Bog dal zdravega razume to tudi vidi pa ve.