Tujina

Reprogramirani dolgovi južnokorejskih bank

Seul, 30. 01. 1998 08.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vlada Južne Koreje se je z bankami upnicami dogovorila o reprogramiranju dolgov v višini 24 milijard dolarjev. Po besedah korejskega finančnega ministra Lin Chang Yuela bodo obresti reprogramiranih dolgov za posojila z enoletnim vračilnim rokom znašale LIBOR + 2,25 odstotka, za dolgove z dvoletno zapadlostjo LIBOR + 2,5 odstotka, za triletne dolgove pa LIBOR + 2,75 odstotka. Banke upnice so za vsa dolgoročna posojila pridobile tudi državno jamstvo. Južnokorejski notranji in zunanji dolgovi so ob koncu preteklega leta znašali 153 milijard ameriških dolarjev, do marca pa naj bi poravnali 24 milijard dolarjev dolgov.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.