Tujina

Reševalci pri Dubrovniku našli truplo tretjega pogrešanega delavca

Dubrovnik / Zagreb, 14. 01. 2019 11.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, / Ti.Š.
Komentarji
1

Reševalci so v cevi ob odvodnem kanalu, ki povezuje hidroelektrarno Dubrovnik z morjem, našli truplo tretjega pogrešanega delavca. Trije delavci naj bi se pred požarom v hidroelektrarni skušali rešiti s skokom v kanal. Vse okoliščine tragičnega dogodka bodo sicer znane po objavi izidov preiskave županijskega državnega tožilstva.

Reševalci so v nedeljo zvečer našli truplo tretjega pogrešanega delavca, ki je umrl v nesreči v hidroelektrarni Dubrovnik minuli četrtek, so potrdili na hrvaškem elektrogospodarstvu (Hep). Zaradi požara v hidroelektrarni so umrli skupno trije delavci, še šest pa je bilo lažje poškodovanih.

Truplo tretjega pogrešanega delavca so našli v cevi ob odvodnem kanalu, ki povezuje hidroelektrarno z morjem, je novinarjem povedal načelnik dubrovniško-neretvanske policijske uprave Ivan Pavličević.

Požar v hidroelektrarni Dubrovnik.
Požar v hidroelektrarni Dubrovnik. FOTO: dnevnik.hr

Trojica naj bi se skušala pred požarom v hidroelektrarni rešiti s skokom v kanal. V odvodnem kanalu so nekaj ur po nesreči našli truplo enega izmed pogrešanih delavcev, drugega pa v četrtek zvečer v morju nedaleč od kanala pri Cavtatu.

Pavličević je na današnji novinarski konferenci v Dubrovniku dejal, da so med obdukcijo ugotovili, da sta dva delavca, ki so ju našli prejšnji četrtek, umrla zaradi utopitve.

Potrdil je, da je bilo v četrtek 12 delavcev v dopoldanski izmeni, ko je izbruhnil požar. Kot je povedal, so se trije delavci rešili brez poškodb, trije so bili lažje poškodovani, še tri pa so zaradi zastrupitve z dimom prepeljali v bolnišnico.

Predsednik dubrovniško-neretvanske županije Nikola Dobroslavić je za torek razglasil dan žalovanja v županiji.

Vzroki in okoliščine tragičnega dogodka v kraju Plat pri Dubrovniku bodo znani po objavi izidov preiskave županijskega državnega tožilstva, so še zapisali v sporočilu Hepa.

V iskalni akciji je sodelovalo več deset gasilcev, potapljačev, policistov in gorskih reševalcev, ki so se jim v štirih dneh iskanja pridružili tudi številni prebivalci.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kajpavzdevek
14. 01. 2019 13.25
+16
Zakaj pišete isto besedilo 2 krat ?? In to v marsikaterem članku. Napišite 1 X kratko in jedrnato