Tujina

Reuters obtožen vdora v sistem konkurenčne agencije in kraje informacij

New York, 03. 02. 1998 08.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriški zvezni preiskovalci so prišli na sled novim dokazom, ki pričajo o tem, da je največja svetovna tiskovna agencija Reuters kradla informacije agencije Bloomberg.

Ameriška podružnica Reutersa Reuters Analytics Inc. naj bi najela zasebno svetovalno podjetje, katerega ime še ni znano, in mu naročila, naj vdre v računalniški sistem Bloomberga. V okviru tajne preiskave, ki teče že leto dni, naj bi preiskovalci dobili v roke nekaj pomembnih dokazov. Predstavniki Reutersa o zadevi nočejo govoriti, vendar so pred kratkim ob vrhuncu škandala vodjo omenjene podružnice in dva direktorja poslali na plačani dopust.

Ta trojica naj bi vodila vdor v računalniški sistem Bloomberga, ki ima boljši sistem obdelave podatkov z Wall Streeta. Preiskava skuša ugotoviti, če so v nečedne posle vpleteni le zaposleni v ameriški podružnici Reutersa, ali pa so ti imeli ustrezen "blagoslov" iz Londona, kjer je sedež mednarodnega podjetja.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.