Svet

Rezultati testov kažejo, da šole niso prostor širjenja okužb

Kranj, 02. 02. 2021 18.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Barbara Bašič
Komentarji
2

Obalno-kraška in posavska regija sta spet v rdeči fazi, kar bi lahko pomenilo, da bo šolanje lahko znova potekalo v razredih in ne od doma. Ob več kot 18 tisoč testih je bilo pozitivnih 240 šolskih delavcev, kar kaže na to, da šole niso problematične in da bi morale biti odprte po vsej državi. A očitno bo vlada še naprej vztrajala pri svojem semaforju, s čimer pa se ne strinja vse več staršev in otrok. Po shodih in odlaganju šolskih torb pred vrata zdaj učenci svoje nestrinjanje kažejo še tako, da se ob pouku na daljavo namesto njihovega obraza vidi le napis "Hočemo v šolo".

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

darjaclara13
03. 02. 2021 13.06
+2
Lahko bi šli malo po šolah preveriti koliko razredov je že v izolaciji zaradi bolnih otrok. Jaz vem za dve šoli
Covid 19
03. 02. 2021 08.35
+6
Rezultati testov kažejo,da šole niso vir okužb..Novinarji in ti,ki to izjavljate,saj je vsem jasno,da streljate v meglo,šolniki so imuni po vaše..če popolnome nič drugega si preberite svoj prispevek =Sproščanje ukrepov pri sosedih,kaj delajo drugače?Prepišem* "Menimo, da so vir okužb pogosto šoloobvezni otroci in delovno aktivna populacija. Ker niso bili v šoli, odrasli pa v službah se je zmanjšal bazen prenosa okužb. Menimo, da je to ključni dejavnik, ki je pripomogel k zmanjšanju števila novih okužb na Hrvaškem," pravi epidemiologinja.Jaz bi se vprašal,kaj mi delamo drugače?No pri nas se je v lokalni gostilni žuralo 30,40,ljudi od katerih se je večina okužila,občina je na črnem seznamu in otroci doma..nekdo mora začeti za taka početja odgovarjat in pošteno plačat,pa bo kmalu vse odprto.