Tujina

Roj besnih čebel zaustavil vzletanje indijskega letala

Kalkuta, 16. 09. 2019 14.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na steklu pilotske kabine letala indijske družbe Air India je pristal roj čebel in napadel osebje, ki je poskušalo žuželke odstraniti. Letalo, na katerem je na vzlet čakalo 136 oseb, je zato imelo večurno zamudo.

Roj je na letalu s 136 potniki pristal malo pred načrtovanim vzletom z letališča v Kolkati. Osebje letališča je skušalo čebele spoditi, a jih je s tem močno razjezilo in žuželke so napadle osebje. Nato so jih skušali odgnati z brisalci, a so bili prav tako neuspešni. Nazadnje so se jih po skoraj eni uri znebili s pomočjo vodnih curkov z gasilskih tovornjakov, čeprav so se čebele krčevito upirale. Kot poroča Times of India so se kljub curkom čebele vračale na vetrobransko steklo letala, kot da bi bilo to premazano z medom.

Na letalu sta bila "ujeta" tudi bangladeški minister za informacije Hasan Mahmud in njegova žena. Letalo je proti Agartali na severovzhodu Indije poletelo z več kot tremi urami in pol zamude, še poroča AFP.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Z letališča so sporočili, da je vzletanje, v primeru, da stekla v kabini pokrijejo insekti, prepovedano. "Kot prvo, roj žuželk omeji pilotovo vidno polje. In drugo, vsako letalo vsako letalo ima več majhnih sond, ki določajo statični tlak in skupni tlak zračnega toka v bližini letala. So zelo občutljive, in če v sondo pride le ena čebela, indikatorji lahko začno delovati napačno in lahko pride do nesreče," je za Times of India povedal eden od pilotov.

Direktor letališča Kaushik Bhattacharjee je povedal, da preiskujejo okolico letališča v iskanju čebeljih gnezd, vendar zaenkrat še niso našli nobenega. "Pomoč bomo poiskali pri državnemu oddelku za gozdove," je dejal Bhattacharjee.


 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Milan Oni?
17. 09. 2019 14.44
+0
Po moje pa so od okoljske agencije, pravilno čebele!
Uporabnik113189
17. 09. 2019 09.36
+2
Dogajanje kaže na afriško čebelo, ki je zelo napadalna in se je ni mogoče ubraniti zlahka. Napadajo tudi živali v okolici. Pri nas je prepovedana, so se pa že našli nekateri "znanstveniki" ki so poskušali čebelariti z njo tudi v naših krajih.. Pa so bili sami prva žrtev..
ZIPPO
16. 09. 2019 20.30
+1
Samo da so naše Kranjske čebelice zadovoljne in na varnem😀
flojdi
16. 09. 2019 16.31
+12
.stavim da čebelice vedo zakaj so besne . ( res škoda , da vse živalice ne znajo govorit v jezikih ljudi . stavim , da bi izvedeli marsikaj . kar bi nam moralo biti jasno. pa nam ni.
KungFuPanda
16. 09. 2019 20.01
+1
Verjemi, da ti v Indiji nič ne bi bilo jasno :)
flojdi
16. 09. 2019 20.40
.kaj pa npr ? ( res me še ni bilo osebno tam. ampak mam pa u glavi kar nekaj prebranih knjig , tudi potopisov, pa tko . aja , pa še poslušanja znancev, ki so tam že bili.