Tujina

Rudniško nesrečo preživelo vseh 29 ujetih

Peking, 22. 11. 2010 07.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vseh 29 ljudi, ki so bili ujeti v poplavljenem kitajskem rudniku, so uspeli rešiti, poročajo kitajski mediji. Med njimi je 22 rudarjev in sedem reševalcev, ki so rudarjem priskočili na pomoč, a je zalilo še njih.

Tokrat se je rudniška nesreča končala s srečnim koncem.
Tokrat se je rudniška nesreča končala s srečnim koncem. FOTO: Reuters

Iz rudnika na jugozahodu Kitajske so na varno rešili vseh 29 ljudi, ki so po nesreči konec tedna ostali ujeti, poroča agencija AP. Poleg 22 rudarjev je bilo v rudniku tudi sedem reševalcev, ki so možem prišli na pomoč po prvi nesreči.

Kitajska televizija China Central Television je v živo predvajala reševanje, na posnetkih pa je bilo videti moške, ki so jih na nosilih nosili proti reševalnim vozilom, medtem ko so ljudje okog njih od navdušenja vzklikali. Vsi rešeni so imeli čez oči preveze, da bi tako zavarovali njihove oči, po podatkih državne televizije pa se vsi počutijo dobro in niso utrpeli večjih zdravstvenih težav.

Tovrstni srečni konci rudniških nesreč na Kitajskem so redki. Vse prej kot redke pa so nesreče v rudnikih, ki slovijo po slabi skrbi za varnost rudarjev v želji po  čim večjem možnem dobičku. Samo lani je po uradnih državnih statistikah na Kitajskem umrlo 2631 rudarjev, medtem ko neodvisna sindikalna gibanja trdijo, da je številka še veliko višja. Vlada vedno znova zagotavlja, da bo zaprla nevarne rudnike in poostrila nadzor, a nesreče se dogajajo še naprej


 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vigovigov
22. 11. 2010 22.30
BRAVOOOOOOOOOOO to so njihove družine srečne.Ja težak in nevaren je ta poklic
Martian
22. 11. 2010 11.11
ODLIČNA novica...bravo
eiffel
22. 11. 2010 09.46
Bodo tudi po njih posneli film?