Tujina

S kolesom po svetu za mir

Nuakchott, 08. 04. 1999 10.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Husein Ec-Čiradi (45) iz Jemna se je pred osmimi meseci iz Sane s kolesom odpravil na potovanje po svetu. Tako želi ''mladim po svetu predstaviti sporočilo miru''. Pred dnevi je nenavadni mirovnik prispel v mesto Nuakchott v Mavretaniji. El-Čiradi je v osmih mesecih prekolesaril 12 arabskih držav, do vrnitve v domovino pa načrtuje še pot po sedmih afriških državah od Malija do afriškega roga. Sicer sam pravi, da so ga doslej v vseh državah tako oblasti kot tudi mladi lepo sprejeli. V Eritreji in Etiopiji - državi sta se zapletli v ozemeljski spor, pa namerava popotnik - pa želi predstaviti ''poziv k pomiritvi bratskih držav, da bi med ljudmi spet zavladala ljubezen''.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.