Tujina

Šakićevo zadovoljsto ob izvršitvi smrtne kazni nad taboriščnikom

Zagreb, 08. 04. 1999 23.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Med današnjim nadaljevanjem sojenja Dinku Šakiću, nekdanjemu pazniku v zloglasnem hrvaškem taborišču Jasenovac, ki ga obtožnica bremeni številnih zločinov proti človeštvu, je že drugi dan kot priča v sodni dvorani pričal preživeli taboriščnik Derviš Šarac.

74- letni Šarac je med današnjo obravnavo povedal, da je na lastne oči videl, kako je Šakić s strelom usmrtil enega izmed taboriščnikov. Po njegovih besedah naj bi šlo za dr. Mileta Boškovića, Šakić pa naj bi Boškoviću preden ga je ubil dejal, da se počuti še posebej počaščen, ker lahko osebno usmrti človeka, ki ga spoštuje.

Šarac je dodal, da naj bi istega dne, 20. septembra 1944, zaradi domnevne antifašistične zarote proti taborišču v Jasenovcu obesili še 18 ljudi, ostali ujetniki pa so morali gledali izvršitve smrtne kazni.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.