Tujina

Salisbury: incident v restavraciji domnevno le potegavščina

London, 20. 09. 2018 09.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V italijanski restavraciji v mestu Salisbury je pred dnevi zavladala panika. Paru, ki je tam večerjal, je nenadoma postalo slabo, zato so ju odpeljali v bolnišnico. Domnevno naj bi bila zastrupljena, zdaj pa je policija sporočila, da je bila vse skupaj najverjetneje le neslana šala.

42-letni Alex King, obsojeni zločinec in njegova 30-letna žena Anna Shapiro sta v nedeljo med večerjo v italijanski restavraciji Prezzo v angleškem Salisburyju potožila, da se ne počutita dobro. Takoj so ju odpeljali v bolnišnico, v mestu, kjer so pred šestimi meseci zastrupili ruskega agenta Skripala in njegovo hčerko Julijo, pa je zavladala panika. V torek je Shapiro, ki je izraelska državljanka z ruskim poreklom, za medije povedala, da je "ruska država zastrupila njo in njenega moža". Sredstvo zastrupitve pa naj bi bil strup za podgane.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Angleški časnik The Sun, ki je intervju s Shapiro objavil, je bo ugotovitvah policije, da par ni bil zastrupljen, članek že umaknil.

Policija je medtem zatrdila, da še niso nikogar aretirali in da trenutno dogodek še preiskujejo. "Žensko, ki je večerjala v restavraciji bomo še enkrat izprašali, prav tako pa bomo ponovno govorili z njenim možem," so zapisali.

"Glede na pretekle dogodke v Salisburyju smo morali izvesti evakuacijo vseh barov in restavracij v okolici. Policisti so v zaščitnih oblačilih naredili vse potrebne teste, s katerimi bi ugotovili prisotnost novičoka." 

Po paniki, ki je zavladala v mestu, je policija sporočila, da par ni bil izpostavljen živčnemu strupu novičok, ki je povezan z incidenti v preteklih mesecih. Iz bolnišnice v Salisburyju so sporočili, da sta oba pacienta popolnoma zdrava, preiskave pa naj ne bi kazale na kakršnokoli zastrupitev.

Alex King je sicer v javnosti znan po potegavščini iz leta 2006, ko je na filmski premieri osramotil princa Charlesa. Pod pretvezo, da je tudi sam igralec, se je ekipi filma pridružil na rdeči preprogi, kamor jih je prišel pozdravit princ Charles. Kasneje je za medije povedal, da je vse skupaj bila le prevara in posledica stave v vrednosti več tisoč evrov, ki jo je sklenil s svojim zaposlenim – obsojenim prevarantom Edwardom Davenportom.

Leta 2004 je bil King obsojen zaradi distribucije nespodobnih fotografij otrok, trenutno pa je v predkazenskem postopku zaradi posedovanja drog. 

Britanska vlada je pred dnevi dva ruska državljana, Aleksandra Petrova in Ruslana Boširova obtožila poskusa umora ruskega agenta Skripala in njegove hčerke Julije. V intervjuju za rusko televizijo sta osumljenca zatrdila, da sta bila le turista, Moskva pa vse obtožbe o vpletenosti zanika.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dreko123
21. 09. 2018 08.33
+1
24ur vse skupaj iz Salisburija vključno z novičokom je angleška potegavščina... bi lahko še vse ostale članke umaknili... ker se delate norca iz intelegence bralcev ;)
antilevi?ar
20. 09. 2018 15.28
+6
Klankon
20. 09. 2018 12.53
+21
Hahaha a za Angleški časopis Sun pa je baba izjavila da jo hoče Putin ubit.