Tujina

Kontroverzna odločitev italijanske županje: otroci migrantov primorani jesti doma, stran od vrstnikov

Rim / Lordi, 15. 10. 2018 23.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijo pretresa kontroverzna politična odločitev, ki so jo sprejele lokalne oblasti v mestu Lodi na severu države in z njo diskriminirale otroke migrantskih družin. Ker jim starši niso mogli plačati šolskih obrokov, so bili otroci primorani jesti doma, stran od italijanskih vrstnikov.

Italijanski notranji minister Matteo Salvini je bil primoran odreči podporo kontroverzni politični odločitvi mestnih oblasti severnoitalijanskega mestu Lodi, zaradi katere so morali otroci migrantov za šolska kosila plačevati višjo ceno v primerjavi z njihovimi italijanskimi vrstniki, s tem pa so jih posledično prisilili v to, da so se prehranjevali ločeno od njih.

Matteo Salvini je moral obrniti ploščo in odreči podporo diskriminatornemu ukrepu.
Matteo Salvini je moral obrniti ploščo in odreči podporo diskriminatornemu ukrepu. FOTO: AP

Italijanski minister je ’klonil’ pod pritiskom izida kampanje množičnega financiranja, prek katere so v znak protesta proti nameri županje Sare Casanova, ki prihaja iz vrst Salvinijeve skrajno desne stranke Liga, zbrali 60.000 evrov sredstev, s katerimi bi pomagali plačevati šolske obroke otrokom, katerih starši so večinoma afriški migranti. Zaradi odločitve lokalnih oblasti so morale migrantske družine državnim oblastem prijaviti premoženje, ki ga imajo v Italiji in v državi, iz katere prihajajo. Ker gre večinoma za migrante iz afriških držav, je bila ta zahteva za večino težko izvedljiva oziroma nemogoča zahteva. Posledično so morale te družine plačati polno ceno šolskih obrokov, česar pa finančno niso zmogle. Dodaten udarec za njih je bilo tudi plačevanje avtobusnega prevoza (210 evrov vsake štiri mesece).  

Zaradi diskriminatorne odločitve lokalnih oblasti je tako že več kot dva tedna okoli 300 otrok prisiljenih jesti doma, stran od svojih vrstnikov. 

Mesto Lodi na severu Italije je sprejelo kontroverzni ukrep.
Mesto Lodi na severu Italije je sprejelo kontroverzni ukrep. FOTO: Thinkstock

Vrnitev apartheida? 

Medtem ko so aktivisti in levi politiki dogajanje v mestu Lodi na severu Italije ostro obsodili in ga primerjali celo z apartheidom, sistemom rasne segregacije, zatiranja in izkoriščanja črnskega prebivalstva v Južnoafriški republiki med letoma 1948 in 1994, je Filomena Albano, italijanska komisarka za otroke, mestni svet pozvala, naj ponovno razmisli o diskriminatornem ukrepu. "Nezamisljivo je, da majhne otroke silijo, da jedo sami, odrezani od svojih vrstnikov, zato ker njihovi starši finančno ne zmorejo plačati šolske prehrane," je dejala za italijanski časopis La Repubblica.

Skupina, imenovana Koordinacija dajatev enakosti, je začela s kampanjo množičnega financiranja po celotni Italiji in zbrala 60.000 evrov pomoči za plačilo obrokov šolske prehrane in avtobusnega prevoza. 

Notranji minister Salvini pa je nato odrekel podporo ukrepu in prek Facebooka sporočil, da bo za prijavo premoženja zadostovala 'samoocenitev sredstev', s čimer bodo lahko otroci migrantov upravičeni do subvencioniranih obrokov hrane. 

Do tega preobrata je prišlo tudi zaradi pritiska njegovega vladnega koalicijskega partnerja, Luigija Di Maia, vodje populističnega Gibanja petih zvezd gibanja, ki je pohvalil velikodušnost Italijanov in dejal, da "nobenemu otroku ne bi smeli škodovati". Kljub številnim izrazom protesta je županja Casanova odgovorila, da bo pri svoji odločitvi vztrajala. Oglasil se je tudi nekdanji italijanski premier Matteo Renzi in ukrep opisal kot "narodno sramoto". "Ob pogledu na otroke, diskriminirane iz ekonomskih razlogov, boli srce," je zapisal na Twitterju. In dodal: "Politika, ki temelji na sovraštvu in strahu, ustvarja pošasti."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (156)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wolfterier
23. 10. 2018 15.40
+2
A dejte no,doma morajo jesti.Ubogi otroci,ko sem bil jaz majhen,nisem nikoli jedel doma.Najraje sem šel v gostilno na pečenico ali krvavico !
trumpet2018
16. 10. 2018 21.52
+21
gre za ilegalne migrante,in v vsaki normalni pravni državi se takšne ljudi deportira, ker so nelegalno prišli v državo, to je dejstvo. To niso priseljenci, to niso begunci, to niso migranti, to so laži levih fejk medijev, ki promovirajo islamistično invazijo na Europo, na srećo se obrača na bolje, Merklovi se slabo piše, na koncu lahko tudi pristane v zaporu zaradi veleizdaje in uvoza islamistov in posiljevalcev
SLO-SURVIVAL
16. 10. 2018 20.19
+11
Dobro je tako, saj niso begunci, so migranti, le kaj vam ni jasno! Če pa se vam smilijo, jih pa krmite!
trumpet2018
16. 10. 2018 21.54
+11
itak, dovolj je bilo free loadanja na tuj račun pod skrajno levičasrko vlado, ki je preplavila Italijo z ilegalnimi zločinci in posiljevalci, kriminal je narastel za 70 procentov, o tem pa levičasrki lažnivci nočejo pisati, samo lažejo 24 ur na dan, ljudje imajo tega dovolj
ivan.z Doba
16. 10. 2018 18.19
-6
Primitivni desnuhi.
trumpet2018
16. 10. 2018 21.56
+8
pelji si jih domov, pa jih hrani, bedak antifovski, oprani
nikhrast
16. 10. 2018 16.55
+10
Ne prinesejo otroci svojo malco v šolo?
wolfterier
23. 10. 2018 15.41
+1
Nevzdrzni
16. 10. 2018 16.34
+17
Če jih kaj moti lahko spakirajo in čauči... Niso vsi tako nori da bi jim dajali brezplačno bio hrano in oprana ter obrisana jabolka kot pri nas... Vojne je konec za to vse deportirat nazaj pa ne da jim ustrezemo vsakem njihovem kaprice!
Nevzdrzni
16. 10. 2018 14.47
+37
Naj plačajo prehrano kot vsi ostali... Radi bi enake pravice pol pa se naj sprejmejo enake obveznosti
nickey
16. 10. 2018 14.37
+17
Enostavno je, če Italija ne bi bila v resnici banana država in ameriška kolonija, bi Italijani lahko razmišljali z lastno glavo. Takrat bi kot 9 (deveta) najmočnejša ekonomija na svetu preprečili, da bo Gadafi umorjen in od nekoč cvetoče, urejene države, naredili neskončni vir težav in migrantov. Dovolili ste, da vam umorijo soseda in uničijo njegovo dvorišče, logično, da prebivalci ne bodo šli v New York ali Los Angeles, ampak bodo preskočili k vam.
Zmaga Ukrajini ..
16. 10. 2018 14.57
+15
To je res, vendar se mi zdi, da Italijani ne bi mogli ustavit "vojaškega izleta" na Libijo, ki so ga v solo akciji izvedle ZDA in Francija. Takrat se je Franciji tožilo po Gadafijevih milijonih v švicarskih bankah, ZDA pa so hotele na vsak način "utišat" Gadafija, ker je imel težnje po ukinitvi petrodolarja in željo po dogovorih o ceni nafte pri arabski ligi. To so premočni dejavniki, da bi lahko učinkovito vmes posegla Italija. Saj celo EU ni mogla preprečit vojne v Siriji.
nickey
16. 10. 2018 15.17
+11
Če si resna država, potem poskrbiš za svoje sosede. Naj Italija z denarjem in mediji destabilizira Mehiko, pa bodo vse posledice fasale ZDA... Dokler ne začneš nekomu delati tisto kar on tebi dela, enostavno tega ne bo dojel. Leta 1961 so Američani pripeljali jedrsko rakete v Turčijo, ko so Rusi enako naredili na Kubi, so Američani zajokali in skoraj naredili svetovno vojno, pa to nas boli, kako pa to itn... Sorry stari, ne meni in mojim sosedom delati tisto, kar nočeš, da jaz naredim tebi in tvojim sosedom. Italija ni kar ena balkanska exYu mini čivava kolonija, ampak resna in bogata država, ki ima določeno mednarodno težo.
Zmaga Ukrajini ..
16. 10. 2018 15.28
+4
To bi bilo super, ampak žal neuresničljivo. Obstaja Monrojeva doktrina, po kateri so ZDA na deklarativni ravni sprejeli : da bo kakršnekoli evropske težnje po imperializacije severne IN južne Amerike, bodo ZDA štele kot sovražne in temu primerno ukrepale. Problem je, ker je večina držav prestrašenih in "majhnih" napram ZDA. Če bi se skupaj zbrali in skupaj reagirali, tedaj bi bilo drugače. Ampak poglej samo našo EU - saj se ne moreta niti dve državi zmeniti kaj skupnega, kaj šele 28 držav. Vsaka rine in gleda le na "svoj vrtiček". Mimogrede, vseeno močno pogrešam Castra - tip je bil pokončen in znal je odlično zdražit ZDA, da so bili čist penasti. A si predstavljaš, da danes Rusi začnejo vozit na Kubo rakete?
HouseBeatz
16. 10. 2018 17.31
-1
Comanchee, no se pa končno strinjava glede nečesa
Nevzdrzni
16. 10. 2018 14.20
+25
Po mnenju levih je ksenofobija to ker nocemo: poniževanja in zaničevanja žensk, kamenjanja, v naprej dogovorjenih otroških porok,bičanja, javnih usmrtitev, pobojev geyev in "nevernikov", zakritih žensk, prepovedi volilne pravice za zenske, sekanja udov, glav, spolnega nasilja, itd... Ce pa je to ksenofobija in rasizem pol pa tudi...
fljfo
16. 10. 2018 14.23
+12
Najbolj zanimivo je, da uporabnica Comanchee uporablja najbolj žaljiv ton danes pri tej debati, da ne govorimo, da seje postavlja na osebno raven. In taki se pol borijo za človeške pravice?!?! Kakšen paradoks....
Nevzdrzni
16. 10. 2018 14.41
+14
Kje pa si videl katerega pametnega zagovornika unicenja lastne države? Tudi indijanec ni izjema... V pismih z navodili katera so organi zasegli ilegalcem je lepo pisalo da se v vsaki državi prvo morajo obrnit na aktiviste ker so ti tako naivni da zavestno krsijo zakone in škodijo svojem narodu samo da se lahko kažejo kako se borijo za druge!
Nevzdrzni
16. 10. 2018 13.55
+35
Ko človek bere te komentarje skrajnih levičarjev kateri vsakega kateri ne hvali ilegalcev imenujejo rasisti, ksenofobi itd. A se vam ne zdi tudi rasistično to da bi mi europejci morali vzdrževati njih samo za to ker smo pač europejci? To da dobi ilgalec v slo mesečno 1200e iz državne blagajne a penzijonist kateri je garal 40let pa 500e? To da dva zakonca skupaj za 390ur trdega dela ne zaslužita tolko kot dobi 1 ilegalni imigrant za brezdelje? A to pa ni rasistično ker so oni v privilegiranem položaju?
fljfo
16. 10. 2018 14.04
-18
47 11 Comanchee 16.10.2018, 13:02:39 FCL - verjetno je tudi pri tebi narava "sfalila" pri selekciji Vnesite iskalni niz NASLOVNICA NOVICE Slovenija Dejstva Črna kronika Svet Gospodarstvo Znanost in tehnologija Preverjeno Fokus Inšpektor ŠPORT POP IN VREME CESTE SVEŽE TV ODDAJE TV SPORED VOYO SVET Kontroverzna odločitev italijanske županje: otroci migrantov primorani jesti doma, stran od vrstnikov Rim / Lordi, 15.10.2018, 23:03 | Posodobljeno pred 4 urami AVTOR L. Š. KOMENTARJI 130 Italijo pretresa kontroverzna politična odločitev, ki so jo sprejele lokalne oblasti v mestu Lodi na severu države in z njo diskriminirale otroke migrantskih družin. Ker jim starši niso mogli plačati šolskih obrokov, so bili otroci primorani jesti doma, stran od italijanskih vrstnikov. Italijanski notranji minister Matteo Salvini je bil primoran odreči podporo kontroverzni politični odločitvi mestnih oblasti severnoitalijanskega mestu Lodi, zaradi katere so morali otroci migrantov za šolska kosila plačevati višjo ceno v primerjavi z njihovimi italijanskimi vrstniki, s tem pa so jih posledično prisilili v to, da so se prehranjevali ločeno od njih. Matteo Salvini je moral obrniti ploščo in odreči podporo diskriminatornemu ukrepu. Matteo Salvini je moral obrniti ploščo in odreči podporo diskriminatornemu ukrepu.FOTO: AP Italijanski minister je ’klonil’ pod pritiskom izida kampanje množičnega financiranja, prek katere so v znak protesta proti nameri županje Sare Casanova, ki prihaja iz vrst Salvinijeve skrajno desne stranke Liga, zbrali 60.000 evrov sredstev, s katerimi bi pomagali plačevati šolske obroke otrokom, katerih starši so večinoma afriški migranti. Zaradi odločitve lokalnih oblasti so morale migrantske družine državnim oblastem prijaviti premoženje, ki ga imajo v Italiji in v državi, iz katere prihajajo. Ker gre večinoma za migrante iz afriških držav, je bila ta zahteva za večino težko izvedljiva oziroma nemogoča zahteva. Posledično so morale te družine plačati polno ceno šolskih obrokov, česar pa finančno niso zmogle. Dodaten udarec za njih je bilo tudi plačevanje avtobusnega prevoza (210 evrov vsake štiri mesece). Zaradi diskriminatorne odločitve lokalnih oblasti je tako že več kot dva tedna okoli 300 otrok prisiljenih jesti doma, stran od svojih vrstnikov. Mesto Lodi na severu Italije je sprejelo kontroverzni ukrep. Mesto Lodi na severu Italije je sprejelo kontroverzni ukrep.FOTO: Thinkstock Vrnitev apartheida? Medtem ko so aktivisti in levi politiki dogajanje v mestu Lodi na severu Italije ostro obsodili in ga primerjali celo z apartheidom, sistemom rasne segregacije, zatiranja in izkoriščanja črnskega prebivalstva v Južnoafriški republiki med letoma 1948 in 1994, je Filomena Albano, italijanska komisarka za otroke, mestni svet pozvala, naj ponovno razmisli o diskriminatornem ukrepu. "Nezamisljivo je, da majhne otroke silijo, da jedo sami, odrezani od svojih vrstnikov, zato ker njihovi starši finančno ne zmorejo plačati šolske prehrane," je dejala za italijanski časopis La Repubblica. Skupina, imenovana Koordinacija dajatev enakosti, je začela s kampanjo množičnega financiranja po celotni Italiji in zbrala 60.000 evrov pomoči za plačilo obrokov šolske prehrane in avtobusnega prevoza. Notranji minister Salvini pa je nato odrekel podporo ukrepu in prek Facebooka sporočil, da bo za prijavo premoženja zadostovala 'samoocenitev sredstev', s čimer bodo lahko otroci migrantov upravičeni do subvencioniranih obrokov hrane. Do tega preobrata je prišlo tudi zaradi pritiska njegovega vladnega koalicijskega partnerja, Luigija Di Maia, vodje populističnega Gibanja petih zvezd gibanja, ki je pohvalil velikodušnost Italijanov in dejal, da "nobenemu otroku ne bi smeli škodovati". Kljub številnim izrazom protesta je županja Casanova odgovorila, da bo pri svoji odločitvi vztrajala. Oglasil se je tudi nekdanji italijanski premier Matteo Renzi in ukrep opis
Zmaga Ukrajini ..
16. 10. 2018 14.04
-10
Pejd na kolena pred buskarolom, da ti bo dal plačo, da boš lahko zaslužil, a ne? Saj si včeraj tako tulil kako bi morali te privatnike crkljat in ne vem kaj še vse, njihovi delavci bi morali biti pa počaščeni, da lahko zrejo v njihova obličja in dobivajo minimalne plače. Zdaj pa malo razmisli o svojih nazorih. In predvsem nehaj lagat in se izmišljevat koliko dobijo "ilegalci". Očitno si tudi nepismen, ker nikjer ni bilo nič napisanega o "hvaljenju ilegalcev". Kritike so letele zgolj na nehuman način, kako se ravna z njimi. Ampak to je zate pretežko razumeti, kajne? Ne samo, da si neizobražen in neveden ksenofob, pač pa ne premoreš niti "običajne" človečnosti, ki jo ima sicer vsak normalen človek.
HouseBeatz
16. 10. 2018 14.07
+30
od kdaj so posilstva, kriminal, otroske poroke,, kamenjanje gejev, sekanje rok, bicanje... obicajna clovecnost?
Hasan
16. 10. 2018 14.13
+5
Ponavljanje laži dokler ni laž sprejeta kot resnica.Žalosto,da se te laži tako "primejo".Sicer pa,politika,ki te laži producira drugega ne zna.
Nevzdrzni
16. 10. 2018 14.25
+15
Ne Hasan ti nas boš razsvetlil z resnico kako super marljivi, pošteni ljudje so to... Ne pozabi se omenit kaki doprinos naši družbi so in kakšne koristi vse imamo od njih
Nevzdrzni
16. 10. 2018 14.44
+7
Ti indijanec ne rabis služit ker mi delamo zate lenuh! Ti samo čakaš kot lačna vrana z odprtim klunom da bo socialna podpora...
jung
16. 10. 2018 13.48
+8
Red mora bit !
masni
16. 10. 2018 13.45
+23
Boljše da jedo doma in so siti kot kje vAfriki kjer nimajo nikjer nič.Dpet ena od POP TV v korist beguncem.V celi Sloveniji pa ne najdete kakšnega ubogega Slovenca, da bi pisali v njem.
dajno
16. 10. 2018 13.19
+56
V Afriki je milijarda ljudi, v delu Azije, ki sili v Evropo recimo pol toliko... A vsi tisti, ki podpirate ilegalce, mislite, da Evropa, torej mi, lahko to prenesemo?
MKII
16. 10. 2018 13.31
-38
dajno
16. 10. 2018 13.33
+43
fljfo
16. 10. 2018 13.12
-30
Zanimivo, kako nestrpnost in strah do drugačnosti ne izbirata pitične barve....Cerkveni kar pozabijo, da jih krščanstvo uči sprejemanja drugačnosti in dobrote. Levi pa kar pozabijo, da njihova ideologija ne temelji na rasnem temveč ja razrednem izključevanju....Pri takih vprašanjih se vidi, da sosi nadvse podobni in da je nagon močnejši od razuma....
asgard
16. 10. 2018 13.29
-12
Saj proti beguncem iz Bosne ni imel noben nič.
deratizacija
16. 10. 2018 12.47
+25
Mogoče pa ne bi bilo slabo pokazati na tiste, ki ropajo njihova naravna bogastva in jih silijo na pot preko Sredozemlja.
FCL
16. 10. 2018 12.59
+58
Ah ja no, ne jokaj...desetletja letijo milijarde v Afriko, se gradi vse živo, samo kaj ko ni osebka tam, ki bi to znal vodit, upravljat itd...kakorkoli se tolažite, med rasami JE razlika in to tako je! Ne more severni medved preživeti v puščavi tako kot ne kamela na Arktiki, pika.
Zmaga Ukrajini ..
16. 10. 2018 13.02
-27
FCL - verjetno je tudi pri tebi narava "sfalila" pri selekciji. V Afriki se gradi vse živo, praviš? Daj malce razdelaj ta sestavek - KDO gradi, ZA KOGA gradi, KAKO je prišel do afriških naravnih virov, KOLIKO bogastva povrne lokalni skupnosti, KAKO skrbi za okolje, itd. Tvoje rasistične izjave so pa ... No, točno tako je razmišljal Hitler in če bi bila jaz na tvojem mestu, bi me to kar zaskrbelo.
FCL
16. 10. 2018 13.03
+32
Spet ti...ne bom niti več odgovarjal na tvoje provokacije. Rasist, ni problem, raje to kot prodana rit...
zoooom
16. 10. 2018 13.05
-5
Ha ha ha pa to ni res kaj se nekaterim po glavi plete. Upam, da tudi kaksen drug skeptik okrog migrantov prebere take nebuloze in se zaveda s kaksnimi uni si deli svojo ideologijo..
FCL
16. 10. 2018 13.09
+8
Veleumi ste tako veleumni, da ste na koncu vse drugo kot veleumi.
MKII
16. 10. 2018 13.32
+1
desetletja letijo milijarde v Afriko.. Ups 😋 wrong! Stoletja se Afriki KRADE. Velika Britanija, Francija, Nizozemska, itd.
zurc
16. 10. 2018 13.33
+12
pri nas če ti beli človek najde na tvoji zemlji kako rudo pač odkupi (tudi sam ceno lahko postaviš ,razn če ne pretiravaš) ,in ti jo plačajo,in to pomeni ,da pokaj iz tega zemljišča ,nimaš nobenih pravic!Kako pa to zgleda v afriki ,črn človek črnemu človeku uzame zemljo ,njega normalno naženejo ali celo ubijejo ,si zemljo polastijo in rudo izkopljejo pa nato prodajo belemu človeku ,ki to plača in to pomeni da je njegovo ,nič več od prodajalca,in kdo je zdaj komu kaj dolžan?
FCL
16. 10. 2018 12.45
+74
V JAR črnci preganjajo bele kmete, jih tudi pobijajo...mediji, kakšna novica o tem rasizmu, genocidu moggoče???? Aja ne a ne...sam te migranti se vam smilijo, ma pravilna odločite, samo socialo vsi vlečejo!
HouseBeatz
16. 10. 2018 12.47
+47
Itak, dvolicnost in zahrbtnost. Branijo ljudi ki imajo nauke izpred 1000 let, ne priznavajo pa ljudi, ki dejansko JAR drzijo, da funkcionira. Zimbabve podoben primer, danes so brez belcev v hiper inflaciji in vecletni lakoti
FCL
16. 10. 2018 12.54
+28
Če se dogaja rasizem, se to dogaja normalnemu belcu in to po vsej afriki, bližnjem vzhodu, aziji itd...še legebitra gibanje in t.i.antifovci sovražiji normale belce, pa so tudi sami bele polti...bolano res kaj se dogaja!
Zmaga Ukrajini ..
16. 10. 2018 12.56
-24
Imaš probleme s pismenostjo? Preberi si zgodovino JAR. Morebiti te bo razsvetlilo celo do te mere, da boš utegnil vsaj malce razumeti današnjo situacijo v JAR. Pa še nekaj - revnih belcev v JAR-u ni, zakaj že? Tvoj sestavek je podoben, kot da bi zagovarjal Hitlerja, ker se mu je uprl nek napadeni narod, ki ga je Hitler prej napadel.
FCL
16. 10. 2018 13.01
+31
Torej, če te prav razumem je to kar počnejo črnci v JAR tebi ok!??? Kot je napisal nekdo za mano, brez belca bo afrika potonila...o hitlerju pa raje nebi.
Zmaga Ukrajini ..
16. 10. 2018 13.12
-17
Jao FCL, ubožec. Res bo Afrika potonila brez belca, tako kot bo s Slovenijo konec vsega, ko bo buskarol odpeketal, kajne? Daj pejd pod deko, se pokri in sanjaj o pravljicah še naprej.
HouseBeatz
16. 10. 2018 13.16
+17
mi lahko potem razlozis primer Zimbabveja? ali pa da je infrastruktura od solstva pa di zdravstva skoraj enaka kot v casu, ko so bile drzave pod Anglijo, Franciji? ali pa da imas redne genocide, otroske vojake, rekordni hiv +, ebola???
Brinceljveliki
16. 10. 2018 13.20
+13
Ma se kolca se jim po belcih.Malo si poglej,usi izgani beli kmetje so sli v Zambijo in okoliske drzave kjer zdaj proizvedejo toliko hrane da jo prodajajo se v zimbabve in JAR.
Zmaga Ukrajini ..
16. 10. 2018 13.24
-11
Aha, še en, ki ima na kompleksna vprašanja enostavne odgovore. Če bi res rad vedel kaj več o tem, začni brat. Jaz pa tu nimam časa, da bi te razsvetljevala, pa tudi odgovor bi bil nesorazmerno dolg, pa tudi ne vem, zakaj bi se trudila in prepričevala prepričane. Tvoja "resnica" je edina zveličavna, kajne? V bistvu moraš pa samo pogledat čez svoje planke, pa ugotoviš, da je slika popolnoma drugačna.
redtraktor
16. 10. 2018 13.33
+4
Glej, če si morala sinoči igrati orgazem, da je bil stari zadovoljen, idi zdaj k sosedu, da boš še ti! Samo nepotešena je tako nastrojena!!!
Zmaga Ukrajini ..
16. 10. 2018 12.42
-17
Kakšni hinavci. Pred leti je bila na Evropskem sodišču za človekove pravice zadeva, v kateri je neka mati tožila Italijo, ker so na stenah razredov v šoli, kamor je hodil njen otrok, viseli krščanski križi, kar je nasprotovalo njeni ateistični drži in svobodi veroizpovedi (ali ne-veroizpovedi). ESČP je ji je sprva ugodilo, nato pa je Berslusconi zagrozil, da ne bo spoštoval sodbe ESČP, češ, da je Italija krščanska in, da bo tako ostalo. ESČP je zaradi "ideološke" teme popustilo in torej Italiji "podarilo "polje proste presoje", kar je pomenilo, da v Italiji, če tako želi, lahko visijo križi kjerkoli. Danes pa tole. Imajo se za "krščanske" in nedolgo nazaj je Italija sama financirala pomorske reševalne akcije v Sredozemlju, ker jim njihova "krščanska narava" ni dovolila, da so ljudje umirali na morju. Danes pa je na oblasti desnica in sedaj se je izkazala ta "krščanskost". Nazadnje bodo imeli navaden apartheid. Res jih je lahko sram v dno duše. In še to - tisti, ki se tako razglašajo za kristjane, pa hkrati delajo razlike med "našim" in "njihovim" otrokom, niso nobeni kristjani oz. se jim niti ne sanja ne, kaj krščanska vera sploh uči. So zgolj navadni hinavci.
fljfo
16. 10. 2018 12.43
-2
HouseBeatz
16. 10. 2018 12.49
+26
Krscanstvo pa nima nic s tem. Krscan ali ne, imas dokaze povsod po evropi in vsak z zdravo pametjo ve kaj je cilj migrantov!
Zmaga Ukrajini ..
16. 10. 2018 12.50
-15
House, ti si grozljivo neizobražen in neveden, poleg tega te je pa "opral" še tvoj ljubljeni vodja. Pri tvojem miselnem "dometu" pravzaprav ni imel težkega dela.
Hasan
16. 10. 2018 12.54
+2
Krščanska pomoč premraženim indijancem so bile deke okužene s kugo.
HouseBeatz
16. 10. 2018 12.56
+10
HouseBeatz
16. 10. 2018 12.56
+16
zalaj admin brise komentarje kaj pocnejo migranti v evropi?
fljfo
16. 10. 2018 12.58
+12
Pusti to House...Saj veš, da je obrambni mehanizem levih Sektašev, da vsakega, ki se z njimi ne strinja označijo z jajotobim vernikom...Jaz sem se sicer tukaj z njim strinjal, a ni si mogel kaj, da določenem momentu pokaže svojo sektaškost...
Zmaga Ukrajini ..
16. 10. 2018 12.58
-13
Mogoče pa zato, ker pišeš laži in s tem hujskaš k sovraštvu. Ti ne potegne, kajne?
HouseBeatz
16. 10. 2018 13.03
+15
Torej za stvari ki jih vrsijo nasilo niso oni krivi? torej za seriatsko pravo niso oni krivi? Za dolocene stvari z otroki niso oni krivi? za Dolocene nelegalne stvari niso oni krivi? pojdi malo v London, nemvijo, svedsko ali bosno pa se sam prepricaj
FCL
16. 10. 2018 13.07
+4
Uh kaj pa uči krščanska vera??? Kateri del krščanstva ti je najbolj všeč, pokristjanjevanje mogoče?? Vse verske blažneže bi morali posebej obravnavati...
HouseBeatz
16. 10. 2018 13.09
+7
HouseBeatz
16. 10. 2018 13.10
+3
Zmaga Ukrajini ..
16. 10. 2018 13.15
-8
No, nekaj pa si se le naučil od Milana iz "Murgelj", hahahahaha. To je njegova teza. Ali te ne skrbi, da bo tole Jajo videl?
FCL
16. 10. 2018 13.16
+4
Itak, če nimaš smisla in poti v življenju se zatečeh k veri...megla od megle.
Pia235
16. 10. 2018 13.56
-1
HouseBeatz
16. 10. 2018 12.39
+38
Mene samo zanima, ce so ljudje tako zgrazeni, ko revni italjanski otroki nimajo kosila v solah in zaradi tega morajo jesti doma? Ali pa recimo nasi slo. otroki.
son?ece5
16. 10. 2018 12.43
+11
++++++++++++++++++, nemara bodo zgroženi samo tisti, ki podpirajo teorije spolov, torej bedaki!
MojsterSplinter
16. 10. 2018 12.36
+23
Je to ukrep proti migrantom ali proti revežem?
redtraktor
16. 10. 2018 12.19
+2
zoooom@ Napačen gumb si pritisnil, pa ti je glavo zmanjšalo! Daj uredi to!