Tujina

Samomor štirih sester po zlomu piramidnega sistema

Hanoi, 11. 02. 1998 08.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V provinci Long An na jugu Vietnama so se v soboto obesile štiri sestre v starosti od 31 do 43 let, ki so v piramidnem naložbenem sistemu izgubile približno 15.000 dolarjev. Kot so povedali policisti, so samomorilke za seboj pustile sporočilo in dve vrvi, za katere sumijo, da sta bili namenjeni samomoru še pete sestre in njihove matere, ki pa se za ta korak nista odločili.

Piramidni sistemi so zelo priljubljeni predvsem na jugu Vietnama, kjer povprečni letni dohodek na prebivalca znaša le 280 dolarjev.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.