Tujina

Sandersova zapušča Trumpa in Belo hišo

Washington, 14. 06. 2019 09.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trumpova svetovalka za odnose z javnostmi s koncem junija zapušča Belo hišo. Trump se ji je zahvalil za opravljeno delo in jo označil za bojevnico, Sandersova pa bo, kot je sporočila, vedno cenila izkušnje, ki jih je pridobila v teh treh letih.

Ameriški predsednik Donald Trump je prek Twitterja sporočil, da je odstopila njegova svetovalka za odnose z javnostmi Sarah Huckabee Sanders in se ji zahvalil za njeno več kot triletno delo v administraciji. Po poročanju CNN je Trump Sandersonovo označil za bojevnico, volivcem domače zvezne države Arkansas pa jo je ponudil kot 'fantastično' bodočo kandidatko za guvernerko. Ta položaj je sicer zasedal že njen oče, republikanec Mike Huckabee.

Sarah Sanders
Sarah Sanders FOTO: AP

Sandersova, ki bo Belo hišo zapustila konec junija, je položaj tiskovne predstavnice zasedala od sredine leta 2017, v tem času pa se je tolikokrat zapletala v prepire z dopisniki Bele hiše, da se je po zgledu šefa enostavno odločila preklicati redne novinarske konference. Že vse od 11. marca namreč ni bilo formalne novinarske konference, pred tem pa so potekale 'kampanjsko'. Novinarske konference sicer niti niso bile potrebne, saj je nalogo svojega tiskovnega predstavnika prevzel kar Trump sam s pomočjo Twitterja.

Sean Spicer, njen predhodnik, ki je moral že prvi službeni dan v nasprotju z vsemi dokazi prepričevati Ameriko in svet, da je imel Trump največjo množico na inavguraciji v zgodovini, je na položaju vzdržal le pol leta.

Spicer je občasno še kaj priznal, zaradi česar je imel težave s Trumpom, Sandersova pa je od začetka do konca dosledno in bojevito branila vsako šefovo izjavo in odločitev, zaradi česar so jo kritiki obtožili, da je izgubila vso kredibilnost.

Zadnje tedne in mesece se je omejila predvsem na dajanje izjav naklonjenim medijem, kot je televizija Fox News, ki nikoli ne podvomijo v njene ali predsednikove izjave. Obramba predsednika, ki je po štetju Washington Posta doslej izrekel že okrog 2000 laži, je bilo naporno delo.

Trump je Sandersovo volivcem domače zvezne države Arkansas ponudil kot 'fantastično' bodočo kandidatko za guvernerko.
Trump je Sandersovo volivcem domače zvezne države Arkansas ponudil kot 'fantastično' bodočo kandidatko za guvernerko. FOTO: AP

Preiskava posebnega tožilca o ruskem vpletanju v ameriške volitve je med drugim razkrila, da je sama priznala, da je podala povsem neutemeljeno izjavo o tem, da 'nešteti' agenti FBI izražajo podporo Trumpovi odločitvi, da odpusti direktorja FBI Jamesa Comeyja.

Sandersova je kmalu po objavi, da zapušča Belo hišo, sporočila, da ji je bilo v čast opravljati delo in izkušnja, ki jo bo vedno cenila. "Ne bi mogla biti bolj ponosna, da sem imela možnost služiti državi in še posebej, da sem imela možnost delati s tem predsednikom. Rada sem imela vse trenutke, celo težke," je povedala.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

0OO7
14. 06. 2019 12.11
+4
Uh.., kaki ksiht! Sem šokiran...
KAPIBARA
14. 06. 2019 10.34
+17
Od tiste, na prvi fotki, je pa še davčna odločba lepša..
JApajaDAja
14. 06. 2019 12.50
+6
KAPIBARA
14. 06. 2019 15.36
+3
@ jap - pa tud če moraš doplačat.. :-) pome, da so velik zaslužu, pa že premal plačal..
brusilec
14. 06. 2019 10.24
+10
o trumpl.. se najbolj zvesti neumnezi te zapuscajo .. bo knjigo napisala, se smejali se bomo..
dannyer
14. 06. 2019 12.00
-8
odhajajo ker so radikalni levi preveč nasilni ekstremni napadalni ne tolerantni. sramotni za zda. ne pa trump mediji razdvajajo lažejo zavajajo z fn dobivajo nagrade za fn ali spreminjajo zgodbe to sedaj vidijo američani zato pa hiše kot so cnn odpuščajo in propadajo ,nsnbc, vox propada. itd
JApajaDAja
14. 06. 2019 09.59
+12
vedno več "esmerald" bo, ki so/bodo spregledali !