Tujina

Sanjska služba za ljubitelje mačk in sončnih otokov

Atene, 13. 08. 2018 10.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubitelji mačk, sončnega vremena in pogleda na kristalno čisto morje, pozor. Oglas za delo v zavetišču za mačke na idiličnem grškem otoku Siros je pritegnil že tisoče ljudi, ki si želijo sanjske službe.

Na družbenem omrežju Facebook se je pojavil oglas za delo, ki je v hipu postal spletna senzacija. V službi, ki jo ponuja zakonski par Bowell, bi štiri ure na dan skrbeli za približno 55 mačk. Za to bi dobili plačo, avto, ljubko hiško, v kateri bi prebivali, teraso s pogledom na čudovito Egejsko morje, le nekaj korakov stran pa bi se razprostirala sanjska prodnata plaža, piše Telegraph.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Objavo je na Facebooku delilo že več kot 20.000 uporabnikov, lastnika zavetišča pa so zasuli s prijavami za delo. Kot je za the Telegraph povedal Richard Bowell, sta prejela ogromno prošenj upajočih prosilcev, ki so prepričani, da so odgovorni, zanesljivi in popolni za to službo. Kot je povedal, so se za službo prijavili veterinarji, zdravniki in celo begunci.

Zavetišče je danes dom za približno 70  zadovoljnih mačk.
Zavetišče je danes dom za približno 70  zadovoljnih mačk. FOTO: Thinkstock

Vsak ni primeren kandidat

Vsak seveda ni primeren za to službo. Par išče nekoga, ki je starejši od 45 let, ki ni zgolj ljubitelj mačk, ampak zna poskrbeti tudi za mačke, ki niso socializirane. To pomeni, da morajo kandidati za delo dobro poznati 'mačjo psihologijo'. 

Par se je iz Danske na otok preselil pred sedmimi leti. Takrat sta spoznala, da je tam veliko zavrženih mačk, ki si zavetje najdejo tako v smetnjakih kot na drugih zapuščenih mestih.

Par išče nekoga, ki je starejši od 45 let, ki ni zgolj ljubitelj mačk, ampak zna poskrbeti tudi za mačke, ki niso socializirane.
Par išče nekoga, ki je starejši od 45 let, ki ni zgolj ljubitelj mačk, ampak zna poskrbeti tudi za mačke, ki niso socializirane. FOTO: Thinkstock

Odkrila sta, da mačke na otokih potrebujejo pomoč, veliko jih je bilo ranjenih, bolnih in so potrebovale pomoč in nego. Par je takrat začel sodelovati z lokalnimi veterinarji in začel projekte, ki bi izboljšali zdravje populacije mačk na otoku. Začela sta s  sterilizacijo mačk in drugimi oblikami pomoči in nege. Po sedmih letih na otoku, kot pravita, zdaj le redko najdete poškodovane mačke.

Zavetišče je danes dom za približno 70  zadovoljnih mačk. Par se letos odpravlja v New York, zato iščeta nekoga, ki ju bo nadomestil. Prejela sta že 3 tisoč prošenj z vsega sveta, največ prosilcev je Američanov in Britancev. Srečni izbranec bo službo nastopil novembra letos. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jung
13. 08. 2018 14.44
+5
Dobre mačke živijo v “zavetiščih”, ki se jim reče ville ;)
KaPi
13. 08. 2018 16.58
Transformerji
13. 08. 2018 12.01
+21
Takoj se bom javil - samo če lahko vzamem s sabo še svojo muco in pritepenca, mladička.