Tujina

Sarah Sanders dobila službo na Fox News

Washington, 23. 08. 2019 11.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
D.F. / STA
Komentarji
38

Nekdanja svetovalka ameriškega predsednika za odnose z javnostmi Sarah Huckabee Sanders bo postala komentatorka na ameriški televiziji Fox News.

37-letna Sandersova je bila dve leti tiskovna predstavnica ameriškega predsednika Donalda Trumpa, julija pa je odstopila s položaja. 6. septembra bo kot komentatorka premierno nastopila v jutranji oddaji Fox and Friends.

Medtem ko so številni voditelji in komentatorji televizije Fox News dobili službo v Trumpovi administraciji, se nekdanji tiskovni predstavniki Bele hiše zaposlujejo v televizijskih hišah.

Dee Dee Myers, voditeljica na televiziji CNBC, je bila pred tem tiskovna predstavnica predsednika Billa Clintona. Voditelj na televiziji ABC George Stephanopoulos prav tako. Voditeljica na Fox News Dana Perino pa je bila tiskovna predstavnica Georgea W. Busha.

37-letna Sandersova je bila dve leti tiskovna predstavnica ameriškega predsednika Donalda Trumpa, julija pa je odstopila s položaja.
37-letna Sandersova je bila dve leti tiskovna predstavnica ameriškega predsednika Donalda Trumpa, julija pa je odstopila s položaja. FOTO: AP

Sandersova, ki je zvesto branila vse, kar je prišlo iz Bele hiše, je bila dolgo zaposlena v Trumpovi administraciji, zato jo televizijsko občinstvo dobro pozna.

Preden se je Sandersova odločila za Fox News, je po navedbah dobro obveščenih virov opravila pogovore tudi z nekaterimi drugimi televizijskimi mrežami.

Potem ko je odšla iz Bele hiše, se je veliko ugibalo o tem, da razmišlja o kandidaturi za guvernerko zvezne države Arkansas. Njen oče Mike Huckabee je bil guverner te države od leta 1997 do leta 2007. Tudi on je bil voditelj na televiziji Fox News.

Sandersova pa ni edina nekdanja tiskovna predstavnica Trumpa, ki je ta teden dobila službo na televiziji. Njen predhodnik Sean Spicer bo na ABC tekmoval v ameriški različici resničnostne oddaje Zvezde plešejo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (38)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikhrast
23. 08. 2019 19.02
Ne vem zakaj Trumpovi fanatike ne gledajo Fox News, kaj pa Russia Today, pa OGTN, pa Sky News, pa DW... Saj je zadost alternative, pa tudi v Evropi, samo ne vem če je katera mreža res prijazna do Trumpa, vidim da še Fox News govori da Trump po anketah zaostaja za skoraj vsemi demokratskimi kandidati. Kaj pa tarife, kako lahko je zmagati v trgovinski vojni.
Infraping
23. 08. 2019 17.50
CestniKolesar370Wattov
23. 08. 2019 14.21
-1
2 leti je bilo na CNN in podobnih slišati "Trump je ruski vohun, Mueller ga bo zaprl v zapor", itd. Na Fox Newsu je bilo ti 2 leti slišati "Trump ni ruski vohun, to je spletka demokratov, Mueller proti Trumpu nima ničesar". Katera zgodba je obveljala in kdo je v resnici ta čas širil teorije zarote? V oddajo Tuckerja Carlsona redno prihajajo demokrati, liberalci, čisti komunisti, anarhisti, itd. Predstavijo svoje stališče in s Tuckerjem debatirajo. Kdaj CNN povabi koga, ki ima mnenje v nasprotju z njihovo agendo? Kakšno leto nazaj so v CNN oddajo povabili par Trumpovih podpornikov in jih vprašali kaj si mislijo po X času njegovega predsedovanja. Vsi so rekli, da jim je ok, razen enega. Ta en je amater
CestniKolesar370Wattov
23. 08. 2019 14.23
-1
Ta en je rekel, da mu je žal, da je volil za Trumpa in da je Trump pošast, itd. Zvedelo pa se je, da je tip amaterski igralec, nikoli ni podpiral Trumpa, vse kar je rekel, je laž. Ali ga je CNN plačal za njegovo laž ali ne, pa ne ve nihče. K Donu Lemonu je prišel nečak Malcolm Xa. Lemon ga je vprašal kaj bi si Malcolm X mislil o Trumpu, nečak Xa pa je rekel, da je Trump super predsednik. Don Lemon je instantno izgubil živce in z gostom zaključil po hitrem postopku. Je to normalno novinarstvo, ali je v rangu Fox Newsa?
CestniKolesar370Wattov
23. 08. 2019 14.31
-1
Zadnjič je na CNN prišel nek temnopolt župnik. Oddaja se je začela, na TV ekranu je spodaj pisalo nekaj v smislu "blablabla dobri pastor gre na pogovor k predsedniku Trumpu". Po parih minutah so na CNN zvedeli, da je tip Trumpov podpornik in napis na ekranu se je spremenil v "KONTROVERZNI pastor...". Je to agenda ali ne? 2 leti poslušanja "Trump je ruski agent, Trump je Putinova lutka" in "Mueller ima dokaze proti Trumpu". Še Adam Schiff je bil reden gost CNN oddaj in javno je zatrjeval, da je OSEBNO videl dokaze, ki bojo Trumpa spravili v arest. Mueller je preiskavo končal, našel ni ničesar, dokazano je, da je CNN celi 2 leti širil teorije zarote, Adam Schiff, ki je zatrjeval, da je OSEBNO videl nekakšne dokaze, pa dokazov več ne omenja. Čakam malo. OSEBNO si videl močne dokaze. Mueller ni predstavil nobenih dokazov. Sedaj naj pa Schiff vstane in pove katere dokaze je videl oz. jih ima. Pa tega ne naredi, ker jih nima in CNN ga niti ni preveril, ker jim je pasalo 2 leti širiti teorije zarote in fake novice.
DejmoSeDol
23. 08. 2019 14.35
+1
Skratka če povzamem: "ampak CNN....!!!" Dejstvo je, da je Fox direktna propagandna roka republikanske stranke, mimo tega pač ne moreš. Lahko se še tako patetično zvijaš v presto in s prstom kažeš na druge, pa ne bo spremenilo dejstva, da je Fox v celoti posvečen slepemu branjenju republikancev in čaščenju Trumpa.
CestniKolesar370Wattov
23. 08. 2019 14.42
-2
Ne vem ali si samo funkcionalno ali popolnoma nepismen. Kdaj sta Wallace ali Smith branila Trumpa? Nekje si nekaj si prebral, pojma pa nimas. Bos rekel, da CNN ni podaljsek demokratske stranke? Si sploh kadarkoli gledal kaksen program, ali spremljas samo selektivne highlighte preko kaksnega levega yt kanala? Revez...
CestniKolesar370Wattov
23. 08. 2019 14.43
-1
Res je fox desno usmerjen medij. Ampak to kar ocitas foxu, cnn in ostali delajo po istem sistemu, ampak za demokratsko agendo.
DejmoSeDol
23. 08. 2019 15.29
-1
Ne vem, zakaj se pretvarjaš, da sta Wallace in Smith edina, ki delata na Fox. Torej če jaz izpostavim dva na CNN, ki nista pretirano pristranska, to potem kar naenkrat velja za celoten CNN? Ne, CNN ni podaljšek demokratske stranke, saj velikokrat zagovarjajo stališča republikancev, SPLOH kar se tiče ekonomije in vojn. Podaljšek demokratske stranke je MSNBC, in to konkretno. CNN je propagandna roka esteblišmenta, vsaj v ekonomskem smislu. Ne gledam CNN, Fox, MSNBC, ker mi ni potrebno, zato da bi si o njih ustvaril mnenje. Tako kot ti (sklepam) ne gledaš CNN, MSNBC in ostalih MSM, ker pač niso na tvoji ideološki strani.
dannyer
23. 08. 2019 17.35
+0
dejmo cnn in nsnbci so direktno propagandno sredstvo demokratov. fox ima sedaj tudi več levih govorcev in bivših demokratov cnn nima raznolikost mnenj
CestniKolesar370Wattov
23. 08. 2019 17.47
-1
Bistvo pa je, da kolikor je Fox pristranski, so pristranski tudi vsi ostali msm mediji. Razlika je, da ko je Obama v UK prekrsil tradicionalni protokol pri zdravici, so se mu pri Fox malo smejali. Ce bi Trump naredil isto, bi CNN to predstavili kot vojno dejanje in mentalno nestabilnost. Kako je do priskave Trumpa za sodelovanje z Rusi sploh prislo, pa debatirajo zgolj pri Fox news. Cnn in ostalim pa ne pase, ker ne morejo brez ovir narodu narekovati kaj naj si mislijo. Fox, par manjsih mrez in posamezni Youtuberji so edini, ki v zda predstavljajo tisto, kar ostali msm mediji nalasc izpuscajo. Cnnov Fredo je 2x povedal kako to gre. 1. "ne berite leakanih mailov Clintonove, ker to je kriminal. Mi jih bomo prebrali in vam povedali kaj morate vedeti. 2."ne preiskujte Epsteina, pustite nam, da naredimo svoje delo". Smeh.
Bigbadjohn
23. 08. 2019 14.15
+2
Sem se že ustrašil, da so ji "ukradli" in objavili posnetek seksa...
mic3
23. 08. 2019 14.11
+1
Na sliki zgleda 57 in ne 37 ..
Miloš
23. 08. 2019 13.58
-1
Jao jao ko zacnem brati komentarje od vas pametnih ki se razumete u ameriske medije bolj kot oni pa v FOX pa omrog Trumpa kar na bruhanje mi gre od vas folk.
CestniKolesar370Wattov
23. 08. 2019 13.32
-3
Med MSM mediji je Fox dalec najbolj raznolik. Glede Trumpa so 50/50. Cnn in ostali so eno in isto.
DejmoSeDol
23. 08. 2019 13.43
+0
hahahahaha, kakšne nebrzdane laži nekateri trosijo. 50/50 hahahaha lepo vas prosim no ... "raznolik" dajte nehajte se smešiti no .... hahahaha Daleč najbolj dezinrofmirani gledalci v ZDA so gledalci Fox news. Nimajo niti uradne akreditacije kot novinarska agencija, zato niso pod nobeno obligacijo, da se dejansko obnašajo kot novinarji - kar je boleče in kristalno jasno v skoraj vsakem prispevku. Z zaposlitvijo SHS pa so stopili še dodatno v desno in v MAGA svet alternativnih dejstev oz. laži.
CestniKolesar370Wattov
23. 08. 2019 13.55
-3
Na Fox News je zaposlena tudi Donna Brazille - demokratinja 1A. In tvoja poanta je? Chris Wallace, Shepard Smith... Boš rekel, da sta Trumpova privrženca? Dejstvo je, da imajo CNN anchorji en in isti program, en in isti ozek pogled na svet, ki se kot po naključju zliva z njihovo agendo. Na Fox News REDNO prihajajo gostje, ki Fox prezirajo in vseeno pridejo zagovarjat svoja stališča in debatirat. Kaj pa CNN? Don Lemon, Fredo Cuomo, Cooper, Blitzer, Stelter... Eno in isto. Razlikujejo se zgolj po mentalni gimnastiki, ki jo uporabijo, da povejo eno in isto stvar. Stelter recimo svoj govor razplete v 1000 in 1 smer, ki se sliši kot kakšen roman in jokanje glavnega tragičnega junaka. Fredo je malo bolj agresiven in manj čustven, Lemon pa se dere "rasizem" na vsakem drugem koraku, itd. Kdo je bil zadnji 2 leti najbolj dezinformiran? Katero TV mrežo si moral spremljati in ji verjeti vse od A do Ž, da si mislil, da bo Mueller nekaj našel in da je Trump najmanj KGB agent?
DejmoSeDol
23. 08. 2019 14.32
+1
Ja, in na CNN je zaposlen Lewandowski - Trumpov vodja kampanje. Moja poanta je, da je znanstveno dokazano, da so gledalci Fox news-a bolj dezinformirani kot gledalci ostalih novinarskih kanalov. Tvoje anekdote ne povedo nič, jaz jih imam tudi na milijone - točno take, ki ovržejo vse tvoje. In kaj potem? Prestvarati se, da je Fox "uravnotežen" in "objektiven" je žaljenje novinarskega poklica in pameti povprečnega Zemljana. Vidim, da si hudo užaljen, ker si drznejo kritizirati tvojega predsednika. Tvoja čustva nimajo nobene veze s tem, ali je kritika upravičena ali ne.
proofreader
23. 08. 2019 13.14
+4
Kot bi šel Grims delat na novo24.
dannyer
23. 08. 2019 12.53
-8
fox news postaja vse bolj msm medij v zda prav tako kredibilen. njihove novice so resnične res je da so malo pristranski samo da so ncnmc in cnn mnogo bolj . fox ima sedaj uravnotežene komentatorje iz leve desne in centra medtem ko ima cnn ni nsnbc leve skrajno leve socialiste. po gledanosti ju oba premaga.
DejmoSeDol
23. 08. 2019 13.11
+0
hahahahahhaa ... Ljudje ki gledajo Fox, so bolj dezinformirani kot tisti, ki ne gledajo nič. To je znanstveno ugotovljeno dejstvo. Iz aviona se vidi, da pojma nimaš kaj govoriš, toda preveč časa in truda bi vzelo, da ovržem vsako laž - itak pa tudi ničemur ne boš verjel, to je jasno že zdaj.
dannyer
23. 08. 2019 17.37
+0
to lahko reče res tisti človek ki živi v svojim svetu. jaz spremljam več kot 40 medijev na dan ti verjetno niti enega od teh je fox bolj kredibilen saj ne naredi napake tako kot jo dela nsnbc ki so mnenski medij in cnn ki zaradi fn tone-
Apostol1
23. 08. 2019 12.52
+9
TV FOX je enako Trump in TV Nora je enako Jovan.
CestniKolesar370Wattov
23. 08. 2019 14.18
-1
Najbolj smešno mi je to, da ti ne poznaš niti enega anchorja ne iz CNN, ne iz Fox newsa, gledal nisi niti ene oddaje, verjetno govoriš angleško toliko, kot jaz korejsko in to je to.
MxMx
23. 08. 2019 12.37
+14
Mornar
23. 08. 2019 12.30
+11
Uf sm se ustrasu da je na zavodu
Rotter
23. 08. 2019 12.19
+21
Laže kot rojena za to, super bo pasala na Fox!
nebel
23. 08. 2019 12.14
-3
Me ni zanimala ne prej ne sedaj. Ni pomembna. Samo levi mediji, korektni, poskušajo slaviti kot mini zmago. Ne vem samo kaj imajo od tega naši.
DejmoSeDol
23. 08. 2019 12.22
+0
Hvala za tvoje mnenje, ne vem kako bi zdržali brez. Od tega pa imamo toliko kot od ostalih novic, ki jih sedaj vidiš na desni strani ekrana.
nebel
23. 08. 2019 12.57
-1
Mnenja, vsa, ne samo ena, so osnovna ideja teh "klepetalnic". Je pa res, da nimamo nič od njih, tudi od tvojega ne.
DejmoSeDol
23. 08. 2019 13.08
-2
Toda kljub temu si se čutil poklicanega, da ga z nami deliš, kljub temu, da "nimamo od njega nič".
STRANGESPHERE
23. 08. 2019 12.14
+20
Ta profesionalna lažnjivka drugje službe tudi dobila ne bi.
Apostol1
23. 08. 2019 12.52
+8
DejmoSeDol
23. 08. 2019 12.08
+11
Je pa vsaj počakala nekaj časa, preden je naredila predvidljivo potezo - delati za republikanski tempelj zavajanja, laži in hinavščine.
proofreader
23. 08. 2019 12.05
+1
Bravo. Potrebuješ res pogum, da se kregaš z novinarji in rešuješ situacijo, ko tvoj šef dela in govori neumnosti.
DejmoSeDol
23. 08. 2019 12.09
+3
hehe "rešuješ situacijo" s tem da ne pojasniš popolnoma ničesar in zgolj ponoviš to, kar je rekel predsednik. Še gorski reševalci se skrijejo pred tem pogumom :))))))
DejmoSeDol
23. 08. 2019 12.02
+18
Fantastično. Od laganja v Beli Hiši do laganja na Fox. Kot da nebi šla nikamor.
Mauzahecmauzares
23. 08. 2019 11.51
+9