Tujina

Še ena japonska banka osumljena vpletenosti v škandal

Tokio, 10. 02. 1998 08.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zadnji v nizu škandalov, ki pretresajo japonski finančni svet, se je zgrnil na eno najuglednejših japonskih poslovnih bank, Industrial Bank of Japan. Po pisanju časnika Jomiuri naj bi banka sredi devetdesetih let podkupovala direktorja japonske avtocestne družbe Takehika Isako, v zameno pa naj bi dobila projekt izdaje obveznic omenjene družbe. Gre za znesek v višini poldrugi milijon jenov. Banka je res vodila devet od 17 projektov izdaje obveznic japonske avtocestne družbe. Urad okrožnega javnega tožilca je že začel preiskavo.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.