Tujina

Se razlog za množični poboj v Teksasu skriva v ljubezenski zavrnitvi ene od žrtev?

Teksas, 21. 05. 2018 16.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po petkovem strelskem napadu v Teksasu se je oglasila mama 16-letnega dekleta, ki pravi, da je osumljeni storilec, 17-letni Dimitrios Pagouritzis, njeno hči več mesecev nadlegoval, ta pa ga je le nekaj dni pred grozljivim dogodkom zavrnila pred celotnim razredom.

V Teksasu, ki ga je v petek pretresel strelski napad, že potekajo pogrebne slovesnosti.
V Teksasu, ki ga je v petek pretresel strelski napad, že potekajo pogrebne slovesnosti. FOTO: AP

Po petkovem strelskem napadu na srednji šoli v teksaškem mestu Santa Fe, v katerem je 17-letni Dimitrios Pagouritzis ubil deset ljudi, trinajst pa jih ranil, se je oglasila mama ene izmed žrtev, 16-letnega dekleta, ki pravi, da je bila njena hči več mesecev tarča nadlegovanja s strani osumljenega storilca. Shana Fisher naj bi ga pred celotnim razredom zavrnila le nekaj dni pred strelskim pokolom.

Sadie Rodriguez je razkrila, da je bila njena hči Shana Fisher več mesecev tarča nadlegovanja s strani 17-letnega Pagouritzisa. "Navkljub temu, da ga je večkrat zavrnila, je kar ni želel pustiti pri miru," je povedala mati 16-letnice. Pagouritzis naj bi bil do njene hčere vse bolj agresiven, dokler ga ni ta zavrnila pred celotnim razredom.

"Teden dni kasneje pa je streljal na vse, ki jih ni maral," je še dejala Rodriguezova. Dodala je, da je bila njena hči prva žrtev osumljenega množičnega morilca. Še posebej ganljiv zapis pa je na socialnem omrežju Twitter objavila teta 16-letne dijakinje: "Shana je ravno 9. maja dopolnila 16 let. Dobiti bi morala svoj prvi avto, ne pa pogreb."

Osumljeni množični morilec, ki so ga sicer poznali kot mirnega in zadržanega dijaka, je v petek zjutraj v šolo prišel oborožen s šibrovko in pištolo, večinoma pa je pobijal sošolce in sošolke. Med njegovimi žrtvami je bila tudi 18-letna pakistanska dijakinja Sabika Sheikh, ki je bila v Teksasu na študijski izmenjavi. Med prvimi pogrebnimi slovestnostmi, s katerimi se bodo poslovili od žrtev množičnega poboja, je bil prav pogreb pakistanskega dekleta, ki je potekal v mošeji v primestju Houstona, žalostnega dogodka pa se je udeležilo tudi več kot 3.000 pripadnikov muslimanske skupnosti v Teksasu.

Pogreba pakistanskega dekleta se je udeležilo tudi več kot 3.000 pripadnikov muslimanske skupnosti.
Pogreba pakistanskega dekleta se je udeležilo tudi več kot 3.000 pripadnikov muslimanske skupnosti. FOTO: AP

Pagouritzis je med petkovim napadom streljal tudi na policijo, pri čemer je ranil enega od policistov. Poleg že omenjenih dveh kosov strelnega orožja je mladenič v šolo prinesel tudi nekaj eksplozivnih naprav v obliki cevnih bomb ter bombe iz ekonom lonca in molotovke. Kot je pred dnevi dejal teksaški guverner Greg Abbott, pa je mladenič na koncu pokola nameraval narediti samomor, a se je na koncu predal policistom, ki jim je priznal, da ni zmogel poguma za ta korak.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.