Tujina

Sestanek kontaktne skupine koristen za nadaljevanje dialoga z Rusijo

Bruselj, 07. 04. 1999 22.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, 21:31
Komentarji
0

Od začetka napadov zveze NATO na ZRJ se je danes v Bruslju kontaktna skupina sešla na prvem sestanku, posvečenem Kosovu. Na srečanju, ki je potekalo na ravni političnih direktorjev, niso dosegli rezultatov, bilo pa je koristno za nadaljevanje dialoga med zahodnimi državami in Rusijo, so sporočili diplomati.

Pomočnik ruskega zunanjega ministra Aleksander Avdejev je po srečanju dejal, da po enostranskem premirju Beograda pomeni srečanje prvi koristen korak, ki bo omogočil nadaljevanje stikov v smeri politične rešitve za Kosovo. Izrazil je razočaranje, ker je zveza NATO povsem zavrnila srbsko pobudo, saj bi lahko bila podlaga za pogajanja.

Dialog iz Bruslja bodo na isti ravni nadaljevali v okviru sestanka skupine G-8, ki se bo začel v petek v Dresdnu, se je še izvedelo iz diplomatskih virov.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.