Tujina

Singapurci navdušeni nad tem, da bodo gostili Trumpa in Kima

Singapur/Seul, 11. 05. 2018 07.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Singapur se je z zadovoljstvom odzval na odločitev predsednika ZDA Donalda Trumpa in severnokorejskega voditelja Kim Džong Una, da bo njuno srečanje v Singapurju. Singapurski premier Lee Hsien Loong je ob tem danes dejal, da omenjeno srečanje predstavlja "pomemben korak na poti k miru".

Singapursko zunanje ministrstvo je že v četrtek zvečer sporočilo, da so zadovoljni z izbiro kraja srečanja Trump - Kim. "Upamo, da bo prispevalo k mirovnim obetom na Korejskem polotoku," so sporočili.

Predsednik ZDA Donald Trump in severnokorejski voditelj Kim Džong Un se bosta v Singapurju sestala 12. junija. Ob tem že omenjajo možnost, da bi lahko srečanje podaljšali za en dan.

Datum srečanja so pozdravili tudi v Južni Koreji.

"Upamo v uspešnost denuklerizacije Korejskega polotoka ter vzpostavitev trajnega miru," je v noči na danes dejal tiskovni predstavnik predsednikovega urada v Seulu. V Severni Koreji se na objavo datuma srečanja za zdaj uradno še niso odzvali.

Predsednik ZDA Donald Trump in severnokorejski voditelj Kim Džong Un se bosta v Singapurju sestala 12. junija.
Predsednik ZDA Donald Trump in severnokorejski voditelj Kim Džong Un se bosta v Singapurju sestala 12. junija. FOTO: AP

Kljub signalom o razbremenitvi odnosov s strani Severne Koreje je Južna Koreja z zavezniškimi ZDA že začela dvotedenske vaje zračne obrambe. Vaje z imenom Max Thunder so se začele v skladu z načrti, je v Seulu potrdil tiskovni predstavnik južnokorejskega obrambnega ministrstva.

Na vajah po poročanju južnokorejskih medijev sodeluje približno 100 vojaških letal. Severna Koreja je v preteklosti ZDA očitala, da vojaške vaje s Severno Korejo izkorišča kot pretvezo za priprave na napad na Pjongjang, kar sta Washington in Seul vedno znova zanikala.

Z izbiro datuma za srečanje Kim - Trump so zadovoljni tudi na Kitajskem in Japonskem. Ob tem so izrazili upanje, da bo dosežen konkreten napredek v sporu glede severnokorejskega jedrskega programa.

Tiskovni predstavnik kitajskega zunanjega ministrstva Geng Šuang je ob tem izrazil pričakovanje, da bo srečanje pomenilo pomemben prispevek k denuklerizaciji Korejskega polotoka.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

acco98
11. 05. 2018 10.08
Varnostna bo najprej dobro prečesala območje s kanalizacijo vred,namestitev specialcev in ostrostrelcev./ Kaj se! ne ! bosta mogla dogovorit,bo tudi zanimiva stvar.
Golobek
11. 05. 2018 10.02
Zakj??????ne v Sloveniji)-:
rdeč alarm
11. 05. 2018 09.12
+1
moznost da pospravijo oba.pa bi bila nobelova nagrada opravicena svojega imena.