Tujina

Skuratov namerava ostati generalni državni tožilec

Moskva, 06. 04. 1999 16.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ruski generalni državni tožilec Juri Skuratov, ki je vpleten v spolni škandal, namerava proti volji Kremlja ostati na položaju. ''Pripravljen sem nadaljevati z delom, če mi svet federacije izreče zaupanje,'' je za tiskovno agencijo Interfax danes povedal Skuratov. Pred tem so, sklicujoč se na predsedujočega sveta federacije Jegorja Strojeva, poročali, da je Skuratov zaprosil za odstop.

Skuratov je pojasnil, da je svet federacije zaprosil, naj glasuje o tem, ali naj ostane na položaju generalnega državnega tožilca. To je bilo po njegovem potrebno, potem ko je Kremelj predlagal njegovo razrešitev. Predsednik Boris Jelcin je Skuratova minuli teden začasno odstranil z delovnega mesta in zgornji dom ruskega parlamenta zaprosil za njegovo odstavitev.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.